Achteraf betalen en nu kopen?

Vorig jaar zijn er beduidend meer producten verkocht waarbij de consument gekozen heeft voor achteraf betalen. Zo zou de economische situatie in mei 2014 een stuk beter zijn. De consument zou dan minder moeite hebben met het voldoen van de betalingen. Vaak werden er weinig kosten aan gehangen. Er werden zelfs verkoop trucs bedacht met achteraf betalen zonder enige vorm van rente. De consumenten haalden opgelucht adem. De nieuwe wasmachine, telefoon en keuken konden gewoon gekocht worden en in mei hebben we het geld wel, dacht men. In ieder geval komt dan ook het vakantiegeld binnen.

Achteraf betalen zonder rente, was dat wel zo slim

De meeste mensen die gebruik hebben gemaakt van achteraf betalen, gingen ervan uit dat zij in de tussenliggende periode geld konden sparen. Met de cijfers die we nu hebben (de enorm gestegen schulden en de vaak onhoudbare situaties) is de kans klein dat dit sparen gelukt is.
Hoewel veel van de aankopen rentevrij waren, zal vanaf mei echter wel de rente gaan lopen. En aangezien de financiële situatie bij deze bedrijven niet veel beter is, verwachten we een weinig coulante houding tegenover gespreide betaling. Het hele systeem van achteraf betalen zonder rente was ontworpen om de consument over te halen en dat is gelukt.

achteraf betalen persoonlijke lening

Persoonlijke lening misschien beter

Voor de meeste mensen was het verstandiger geweest om al in eerste instantie een lening af te sluiten om hiermee de aankoop te betalen. In plaats van sparen, wordt er dan maandelijks een vast bedrag afgelost. Voor veel mensen is een persoonlijke lening een betere stok achter de deur. Tevens is er op deze manier geen sprake van ‘vergeten schulden’ omdat er maandelijks een herinnering op de mat valt.
Hoeveel mensen in de problemen zijn gekomen door de verkoop truc “Achteraf betalen zonder rente” is niet duidelijk.
Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee!.

Sending
User Review
0 (0 votes)