Goedkoper geld lenen

De economie trekt verder aan, maar dit is niet zo voor de spaarrente. De spaarrentes blijven maar dalen en dat is niet gunstig als je genoeg geld hebt. Wil je geld lenen dan kan je door de dalende rente goedkoper geld lenen.
Als je toevallig nog een verbouwing wilt doen aan een keuken of badkamer dan is dit een goed moment. Nu kan je goedkoper geld lenen dan een paar jaar geleden en voorlopig blijft dit nog wel even zo.
Maar als de economie werkelijk verder gaat aantrekken dan kan de rente ineens weer gaan stijgen. Bij stijgende rente wordt geld lenen uiteraard weer duurder.

Nu kan je goedkoper geld lenen

Als je toch al van plan was om te gaan lenen dan kan je nu dus goedkoper geld lenen. Het gaat hierbij wel om een persoonlijke lening en niet om een doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet is de rente variabel en staat de rente dus niet vast. Als de rente weer gaat stijgen dan zal ook de rente van een doorlopend krediet stijgen.
Het is verstandiger om te kiezen voor een persoonlijke lening in plaats van een doorlopend krediet. Je kunt dan een lening afsluiten met een vaste maandelijkse rente. De vaste rente geldt gedurende de hele looptijd van de lening.

goedkoper geld lenen

Als je een lening afsluit voor vijf jaar dan betaal je over een paar jaar nog steeds de lage rente van nu. Sluit dus binnenkort nog een lening af voor een nieuwe badkamer of verbouwing waar je nog jaren van kan profiteren. De hypotheek rente is zelfs nog lager dan de rente van een persoonlijke lening. Wil je een auto kopen kies dan voor de persoonlijke lening.
Tip: Als je een verbouwing financiert met een persoonlijke lening dan is de rente ook nog eens aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Dankzij de lage rente is de lening zo weer terug betaald. Je kunt nu flink profiteren en goedkoper geld lenen. Voor je het weet is de situatie weer veranderd en betaal je weer een hoge rente voor je geldlening. Als de economie verder aantrekt zal vroeg of laat de rente weer gaan stijgen.

let op geld lenen kost geld

Sending
User Rating 0 (0 votes)