Hoe vergelijk je persoonlijke leningen?

Als je online een aankoop doet dan ga je altijd op zoek naar de beste deal of aanbieding. Waarom doe je dat dan niet als je een lening wilt afsluiten? Veel mensen gaan gewoon naar hun eigen bank zonder verder te kijken naar andere misschien minder bekende aanbieders. Maar hoe vergelijk je persoonlijke leningen?

Een goede stap is natuurlijk dat je op onze website terecht bent gekomen. Wij hebben de minder bekende aanbieders van een lening al voor je op een rij gezet. Maar waar moet je nu op letten als je een lening wilt afsluiten. De voorwaarden hoor ik je zeggen, maar klopt dat wel? Is dat het eerste waar je naar kijkt?

hoe vergelijk je persoonlijke leningen

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Allereerst moet je je afvragen hoeveel je wilt lenen en waarvoor ga je het geleende geld gebruiken. Wat is het doel van de lening? Dit is namelijk bepalend voor de kredietvorm die je gaat kiezen. Wil je altijd kunnen beschikken over wat extra bestedingsruimte en wil je zelf kunnen bepalen wanneer je de lening aflost? Dan is een doorlopend krediet misschien iets voor jou. Maar pas op, deze lening vraagt wel om behoorlijk wat zelfkennis. Ben je namelijk in staat om zonder druk van de bank de lening zelfstandig af te lossen? Is het antwoord hierop nee, dan is een doorlopend krediet niets voor jou.

Een bekende lening is de persoonlijke lening ook wel PL genoemd of kortweg lening. Veel mensen vinden dit een overzichtelijke manier van geld lenen. Waarom? Omdat je het geleende bedrag in een keer op je rekening krijgt gestort. Je betaalt daarbij iedere maand hetzelfde bedrag aan aflossing en rente voor de lening. Ook de looptijd staat vast bij een persoonlijke lening. Je weet dus precies waar je aan toe bent en wanneer je weer schuldenvrij bent.

Een persoonlijke lening is dus een betere keuze dan een doorlopend krediet als je bijvoorbeeld een autofinanciering zoekt. Immers je wilt natuurlijk dat de lening is afgelost voordat de auto niets meer waard is. Kiezen voor een vaste aflossing met rente is de juiste keuze bij een autolening.

Boetevrij aflossen van de lening

Het kan voorkomen dat je een financiële meevaller hebt en besluit om je lening eerder af te lossen. Hoe fijn is het dan dat je dit vervroegd aflossen van de lening zonder problemen mag doen, zonder dat je een boete moet betalen. Boetevrij aflossen is een belangrijke voorwaarde als je leningen gaat vergelijken. Let hier bij het vergelijken van persoonlijke leningen. Bedenk je ook dat je bij een persoonlijke lening het afgeloste bedrag niet opnieuw kunt opnemen!

Hoe vergelijk je persoonlijke leningen? Onze tips:

Als je persoonlijke leningen vergelijken gaat kan je jezelf dus de volgende vragen stellen om de juiste lening te kiezen.

  • Hoeveel wil je maximaal lenen?
  • Met welk doel ga je geld lenen?
  • Wat is de looptijd van de persoonlijke lening?
  • Wat is het rentepercentage van de lening?
  • Wat zijn de maandelijkse kosten van de lening? Denk aan rente en aflossing.
  • Welke regels gelden er als je eerder af wilt lossen? Hoe hoog is de boete die je dan mogelijk moet betalen?

Antwoord op de vraag “Hoe vergelijk je persoonlijke leningen” hoeft dus niet zo lastig te zijn. Gebruik bovenstaande vragen als handvat als je leningen vergelijken gaat. Kom je er niet uit vraag dan de aanbieder van de lening om uitleg. Je kan hem zelfs de vraag stellen waarom je voor een lening van “De Nederlandse krediet Maatschappij” moet kiezen en niet voor die van “Geldshop“? Om maar een voorbeeld te noemen.
Daarnaast moet je steeds naar je eigen situatie kijken, geld lenen is namelijk voor iedereen anders. En stel jezelf altijd de vraag of je aan alle verplichtingen kunt voldoen zodat je niet in de financiële problemen komt.

Vergelijk persoonlijke leningen >>

hoe vergelijk je persoonlijke leningen