Lagere kosten bij een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening lijkt bijna geen geld te kosten, maar vergis je niet. Een lening kost wel degelijk geld. De lagere kosten bij een persoonlijke lening zijn heel erg afhankelijk van de looptijd en rentevoet. Als je wilt besparen op de rentevoet dan moet je vooral veel vergelijken. Een verschil van 1% kan op een groot bedrag al snel een paar honderd euro zijn. Toch kan je nog op een andere manier besparen en lagere kosten op een persoonlijke lening hebben. Je kunt namelijk ook besparen met de looptijd van een lening.

Lagere kosten bij een persoonlijke lening

Als je leningen gaat vergelijken dan kijk je vaak automatisch naar de maandelijkse lasten. Het is natuurlijk belangrijk dat de maandelijkse lasten betaalbaar blijven. Toch kunnen de kosten van de lening flink naar beneden. Dit kan door de looptijd van een lening te verkorten. Als de looptijd met één jaar wordt verkort dan kan dit al snel een paar honderd euro schelen. Je bent misschien wel meer geld kwijt maandelijks, maar door de korte looptijd wordt dit de moeite waard. Uiteindelijk ben je namelijk als je alles bij elkaar optelt, minder geld kwijt voor jouw persoonlijke lening.

lagere kosten bij een persoonlijke lening

Varieer de looptijd en vergelijk

Het is dus verstandig om niet alleen te vergelijken op basis van rente maar ook op looptijd. Dit is een belangrijke tip, waarmee je uiteindelijk veel geld kunt besparen. Je kunt het direct zelf uitproberen door de verschillende leningen met elkaar te vergelijken. Voer bijvoorbeeld bij deze aanbieder verschillende looptijden in en noteer het maandbedrag. Vermenigvuldig dit maandbedrag met de looptijd en je ziet direct de totale kosten van de lening. Zo kan je dus precies zien welke looptijd de lagere kosten bij een persoonlijke lening geeft.

Persoonlijke lening met kortere looptijd

Uiteindelijk kan je dan een keuze maken voor een persoonlijke lening met een kortere looptijd. Je kunt zo gegarandeerd geld besparen op de lange termijn. Vooral als je online een lening afsluit. Online krijg je vaak een goedkopere lening omdat er geen tussenpersoon is. Je kunt zo dubbel besparen met een korte looptijd en een lage rentevoet.
Vergelijk vandaag zelf nog een aantal leningen en ga voor lagere kosten bij een persoonlijke lening.

Verzenden
User Review
0 (0 votes)