Een lening afsluiten met BKR codering, kan dat?

Wanneer je met een BKR codering geregistreerd staat is het lastiger om een lening te kunnen afsluiten. Je krijgt een codering bij het Bureau Krediet Registratie wanneer je een betaalachterstand hebt; dit kan een achterstand zijn op je hypotheek maar ook op je creditcard bijvoorbeeld. Er zijn verschillende soorten codering, en het is afhankelijk van de codering of een lening afsluiten met BKR codering mogelijk is.

Registratie bij het BKR

Heel veel Nederlanders staan geregistreerd bij het BKR en hebben dus een BKR registratie. Het is dus niet meteen ernstig als je een BKR registratie hebt. Je krijgt namelijk een BKR registratie als je een lening afsluit, een hypotheek hebt en als je een eigen bedrijf hebt met een leaseauto.
Er is dus een verschil tussen een BKR registratie of een BKR codering. Je krijgt een BKR notering als je simpelweg regelmatig rood staat op je bankrekening. Maar ook wanneer je een lening hebt of hebt gehad en je hebt een of meerdere betalingen gemist. De meeste mensen staan dus positief geregistreerd en dat wil zeggen dat er geen betalingsachterstand is.
Heb je wel een achterstand en de geldverstrekker heeft hier melding van gedaan? Dan heb je een codering bij het BKR. Een nieuwe lening afsluiten met BKR codering kan lastig zijn, maar is niet onmogelijk.

lening afsluiten met bkr notering

Verschillende soorten BKR coderingen

Er zijn verschillende coderingen waaronder je geregistreerd kunt staan bij het BKR. Je eigen BKR registratie kun je hier opvragen.
Een BKR codering met de letter H betekent dat je een betaalachterstand hebt gehad, maar dat inmiddels alle achterstallige betalingen zijn betaald. Als je alle achterstand hebt weggewerkt, houdt je nog vijf jaar deze codering. Na deze vijf jaar zal de codering verwijderd worden. Met een H codering zal je huidige situatie en aanvraag heel erg kritisch worden bekeken. Een lening afsluiten met BKR codering H is bij de meeste banken gewoon mogelijk. Met de H codering kan je voor een lening het beste gaan praten bij je eigen bank, deze heeft inzicht in je financiën. Hierdoor kan je wel een lening afsluiten met BKR codering.

Met een A code is het vrijwel onmogelijk om een lening ergens af te kunnen sluiten. Code A betekent namelijk dat je op dit moment een betalingsachterstand hebt. Er zijn slechts weinig geldverstrekkers die je op dat moment een lening geven, je betaalt je maandlasten immers niet.

Lening afsluiten met BKR, onze tips

Je hebt al een BKR notering en het zit weer even tegen want hebt geld nodig omdat bijvoorbeeld de wasmachine stuk is gegaan. Een klein bedrag lenen met BKR notering kan dan bij Ferratum. Deze kredietverstrekker is gespecialiseerd in minileningen en heeft zijn eigen systeem ontwikkeld om ervoor te zorgen dat u verantwoord geld leent.

Verzenden
User Review
0 (0 votes)