Lening afsluiten om schulden te betalen

Het hebben van schulden kan ervoor zorgen dat je in een vicieuze cirkel belandt. Je hebt geen geld om de schuld af te lossen en je gaat een lening afsluiten om schulden te betalen. Dus wordt de schuld hoger, waardoor je het nóg minder goed kan betalen. De aflossing kan op die manier jaren duren, terwijl de bedragen hoger en hoger worden.

Lening afsluiten om schulden te betalen?

Dit is een veelgebruikte manier om zo snel mogelijk van je schuld af te zijn; een nieuwe lening afsluiten om schulden te betalen. Natuurlijk moet je hier weer rente over betalen, waardoor je nog steeds niet af bent van het steeds hoger wordende bedrag. Deze manier is alleen verstandig als je tegen gunstiger voorwaarden en vaak dus lagere maandlasten je schulden kunt aflossen.

Wel zijn er regelingen voor het afbetalen van leningen voor mensen die zo diep in de schulden zitten dat ze geen uitweg meer zien. Zo kan je wellicht een regeling treffen met schuldeisers waarbij je jouw schuld direct kan afbetalen met de net afgesloten lening, waardoor je niet meer in de schuldsanering zit. Als je het slim aanpakt kan je dan ook na een bepaalde tijd van de lening af zijn.
Lening afsluiten om schulden te betalen
Het is nou eenmaal vaak zo dat je de oudste boete het best als eerste kan betalen, voordat de bedragen zich opstapelen. Geld lenen kost geld, maar het kan je helpen met het afbetalen van je oude schulden.

Geld lenen met schulden

Kredietverstrekkers zijn vaak erg kritisch als het gaat om het lenen van geld aan mensen met schulden. Ze willen zeker weten dat je schuld bij hén goed wordt afbetaald en twijfelen daarom bij mensen die in de schuldsanering zitten over hun betrouwbaarheid. Voor een kleine lening kan je altijd terecht bij Ferratum en saldodpje. Zij bieden snel en zonder veel gedoe een kleine lening aan. Helaas is dit voor veel mensen met schulden niet genoeg.

Veel partijen lenen niet aan mensen die een negatieve registratie hebben bij het BKR. Je kan een krediet oversluiten, dus een lening vervroegd aflossen door middel van een andere lening. Zorg ervoor dat je hierna niet weer zomaar een lening afsluit, waardoor de lening nooit beëindigd wordt.

Het geeft je wel een duidelijk overzicht over je schuld, omdat de verplichtingen van zowel de oude als de nieuwe lening in één contract komen te staan, dus in een lening In de praktijk zal je zien dat je niet een ál te hoge lening af kan sluiten wanneer je schulden hebt. Wees altijd open en eerlijk met de andere partij, om je kansen te verhogen. Een lening afsluiten om schulden te betalen komt vaker voor en je bent niet de enige.

Herfinanciering nodig? >>

In 1 keer van je schulden af

Het kan voordelig zijn om verschillende schulden samen te voegen. Rood staan, creditcard schulden, persoonlijke leningen bij banken of bijvoorbeeld betalingsachterstanden bij energiemaatschappijen kan je samen bundelen tot één grote nieuwe lening. Je leent het geld in een keer bij een kredietverstrekker om je schulden terug te betalen. Zo ben je in één keer van al je schulden af en betaal je ook nog eens minder rente. Dit omdat de rente over een creditcardschuld en rood staan hoger is dan die van een persoonlijke lening.

Ga je een lening afsluiten om schulden te betalen? Zorg er dan voor dat je de schuld zoveel mogelijk in één keer afbetaalt. Dan ben je van de oorspronkelijke schuld af en hoef je je alleen nog maar te concentreren op het afbetalen van de lening. Wanneer je zowel je oude schuld, als je nieuwe lening schuld hebt openstaan kan het onoverzichtelijk worden.
Deze situatie houdt pas op wanneer je een duidelijk overzicht hebt en precies weet wát je wánneer je moet afbetalen!

Kom je er niet meer uit, ga dan voor deskundig advies naar de bank of naar een van deze kredietverstrekkers.