Lening startende onderneming

Ga je een eigen bedrijf starten, dan heb je vaak geld nodig om het van de grond te krijgen. Het is echter soms moeilijk om een starterskrediet te kunnen krijgen. Kredietverstrekkers en banken willen namelijk graag zeker weten dat je de lening kunt terugbetalen, maar je hebt nog geen bedrijfsresultaten om dat aan te tonen. Daarmee vorm je een risico voor de kredietverstrekker. Om kans de te maken op een lening startende onderneming moet je in ieder geval een zeer gedegen ondernemingsplan hebben. Hieronder lees je meer over mogelijke financieringsopties.

Lening startende onderneming via de bank

Als je geld wilt gaan lenen dan denk je wellicht als eerste aan banken en kredietverstrekkers. Wanneer je op deze manier wilt gaan lenen moet je er wel zeker van zijn dat je de verplichte aflossingen kunt opbrengen. In principe is het wel mogelijk om een starterslening ondernemer te krijgen via een bank. Dit wordt echter wel heel lastig als je een negatieve BKR-registratie hebt. Dat vormt een te groot risico voor de kredietverlener. Als je geen negatieve BKR-registratie hebt en je hebt een goed ondernemingsplan, dan kun je een lening bij een bank proberen te krijgen.
lening startende onderneming starterskrediet

Vormen van starterslening ondernemer

Er bestaan verschillende zakelijke kredietvormen die je kunt gebruiken als startende ondernemer. Hieronder vind je de meest voorkomende financieringsvormen voor ondernemers die een nieuw eigen bedrijf starten:

  • Kort krediet of rekening-courantkrediet, bedoeld om in kortlopende financieringsbehoeften te voldoen. Op de betaalrekening van je onderneming mag je voor een bepaald bedrag rood staan. Voor deze leenvorm rekenen banken vaak hogere rentes.
  • Middellang krediet, ook wel financial of operational lease genoemd. Deze kredietvorm is bedoeld om bedrijfsmiddelen aan te schaffen, zoals kantoorinrichting of een bedrijfswagen.
  • Lang krediet, een hypotheek voor startende ondernemers. Je kunt hierbij een hypotheek afsluiten op je eigen woning, waarbij je woning het onderpand is van de lening.

Ondernemerskrediet: Kijk verder dan de bekende banken

Voor het afsluiten van een ondernemerskrediet of als je een starterslening ondernemer zoekt, kijk altijd verder dan alleen bij de bekende banken. Er zijn veel meer aanbieders die leningen verstrekken aan ondernemers.
Heb je wel eens gehoord van B2Businesslening, speciaal voor ondernemers die graag willen groeien met hun bedrijf. Zij hanteren wel een paar voorwaarden waardoor deze kredietverstrekker niet geschikt is voor starters. Want jouw onderneming moet al 2 jaar actief zijn en een minimale omzet hebben van €75.000 per jaar.


Als je op zoek bent naar een lening startende onderneming maak je meer kans bij Lendico? Lendico is een bijzondere kredietverstrekker waarbij u niet leent van banken maar van private investeerders. Een zakelijke lening bij Lendico is sneller en eenvoudiger geregeld dan wat u bij banken gewend bent.
Meer weten? Klik op de onderstaande banner.
GIF-Banner Non-Branded SME 728X90

Overheidsregelingen

De overheid heeft een aantal regelingen om het starten van je onderneming te bevorderen. Zo zijn er allerlei soorten subsidies voor ondernemers op provinciaal, nationaal en Europees niveau. Je kunt ook gebruik maken van durfkapitaal, waarbij je geld leent van familie of vrienden. Als je geld kunt lenen van particulieren, dan krijgen zij daardoor bepaalde fiscale voordelen. Geld lenen kan ook van de Sociale Dienst. Hierover vind je meer informatie op de website van de Kamer van Koophandel. Zo zijn er allerlei overheidsregelingen.

Starterskrediet UWV

Het starterskrediet van het UWV is een financiële lening voor mensen die een langdurige beperking hebben en die een eigen bedrijf willen starten. Het starterskrediet bestaat in twee vormen: het UWV kan borg staan voor een lening van een commerciële bank of het UWV leent het geld aan jou. De laatste optie geldt als de bank geen lening wil geven ondanks borgstelling van het UWV. Het starterskrediet is altijd een lening. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om dit starterskrediet te kunnen krijgen. De voorwaarden hebben onder andere betrekking op je gezondheid en ondernemingsplan. Over het starterskrediet van het UWV kun je meer lezen op de website van het UWV.