Mintos logo

Mintos is een zogenaamd P2P leningsplatform uit Letland. Net als alle aanbieders zorgen ze voor het samenbrengen van kredietnemers en geldschieters. Het platform fungeert als een marktplaats waarin kredietverstrekker een lening te koop kunnen aanbieden, waarin je kan kan investeren in ruil voor een rendement. Het gemiddelde rendement bij Mintos zit op 11,95% per jaaren daarmee is het interessant om een persoonlijke lening af te sluiten om daarmee geld te verdienen via Mintos

Vergelijk aanbieders Bekijk hier >>

Mintos invest in loans and earn great returns

Dit artikel gaat over het investeren in P2P-leningen om met je eigen kapitaal geld te verdienen. Ben je opzoek naar een P2P-lening voor jezelf? Kijk dan eens bij Lender & Spender voor persoonlijke crowdfund leningen.

Wat is het precies?

Je moet Mintos zien als een soort marktplaats waar aanbieders en investeerders van leningen samenkomen. Ze bieden alles aan, van kortlopende kredieten tot hypotheken; als investeerder kan je ervoor kiezen om al deze leningen te financieren. De aflossing op de lening ontvang je als rente terug, en die zit gemiddeld op ruim 12 procent per jaar.

Speciale actie: Open nu via ons een rekening en ontvang 1% bonus over alle beleggingen tijdens de eerste 90 dagen van je lidmaatschap! Open je rekening bij Mintos >>

Handmatig beleggen en auto invest

Binnen Mintos kan je ervoor kiezen om handmatig of automatisch te gaan beleggen. Met auto investlaat je het platform constant in nieuwe leningen beleggen. Hierbij kan je wel zelf de criteria bepalen waaraan deze leningen moeten voldoen. Het voordeel hierbij is dat je zeker weet dat je geld niet stilstaat. Zo kan je ervoor kiezen dat je alleen wil beleggen in leningen die binnen 4 maanden aflopen, dat we rond de 25 euro willen investeren en dat we automatisch gaan herinvesteren, zodat het geld nooit stilstaat.

Kies de leningen om in te beleggen bij Mintos P2P investments

Als je ervoor kiest om handmatig te gaan beleggen kies je eerst de valuta waarin je wil beleggen. Mintos biedt leningen aan in verschillende valuta, maar rekent wel kosten voor het omruilen van je euro’s naar aan andere valuta. Daarbij hebben we de mogelijkheid om te filteren op soort lening, de nationaliteit en tal van andere factoren. Sommige leningen hebben zelfs een rendement van 13,5%, of tot wel 17% als je ervoor kiest om in een andere valuta te gaan investeren.

Risico beperking via buyback guarantee

Investeren is risico lopen, maar gelukkig kan je deze afkopen door alleen te beleggen in leningen met het zogenaamde BuyBack Guarantee. Deze leningen kan je herkennen aan het gouden schild. Hierbij draagt de aanbieder van de lening alle risico’s. Wordt een lening 60 dagen te laat afgelost, dan koopt de aanbieder van de lening je investering terug.

Mintos Getting Started

Behaalde resultaten

In 2018 hebben investeerders op Mintos gemiddeld de volgende rendementen gehaald:

MaandFunded per InvestorInterest per investor
Maart10,9k€256
April10,3k€269
Mei11,8k€278
Juni12,3k€289
Juli12,7k€296

Rendement op leningen via Mintos

Maar let op: zoals altijd bieden behaalde resultaten in het verleden geen garantie voor de toekomst.

TOP 3: LENINGEN € 500 – 1.5.00

1

 

Ferratum minilening

Lage rentes
Kleine bedragen

Rente vanaf 13.99%

2

 

Santander logo

Leen met verstand,
tussen €1.500 tot €50.000

Rente vanaf 5,8%

3

 

geld lenen Lender Spender

Scherpe rente vanaf 5,15%
Offerte binnen 24 uur

tussen €5.000 en €25.000

Hoe verdient Mintos geld?

Als we alles een beetje versimpelen dan ziet het verdien model van Mintos er ongeveer uit als onderstaande. De enige vereiste voor Mintos is dat ze genoeg kapitaal hebben om te zorgen dat de buybacks kunnen worden voorgeschoten, maar los daarvan hebben ze eigenlijk geen risico.

 • Iemand leent 1000 euro voor een periode van 2 jaar tegen een jaarlijks tarief van 25% (relatief lage inschatting)
 • De loan originator heeft zelf 5% skin in the game, dit komt neer 50 euro
 • De loan originator zet deze op Mintos voor 12% met buyback garantie (1% per maand) voor een investeerder
 • De investeerder koopt de volle lening voor het gemak, 1000 euro totaal
 • De lener betaald 2 maanden niet, dit initieert de buyback garantie
 • Loan originator vergoed de lener een bedrag van 1000 euro + 2 maanden verschuldigde rente a 20 euro (totaal 2% van 1000 euro)
 • Loan originator schakelt voor het volle bedrag ( simpel gerekend 1000 euro plus 2 jaar aan 25% = 1500 euro) een deurwaarder in
 • Loan to value ratio ligt vaak hoger dan 85%, laten we dit getal gebruiken om ervan uit te gaan dat 85% teruggehaald kan worden, de overige 15% is niet terug te halen
 • 85% in dit geval betekend een gemiddelde terugkeer van 1275 euro op deze lening
 • Eindresultaat is een gemiddelde winst van 275 euro op een inleg van 50 euro eigen geld

Mintos P2P marketplace; hoe werkt het?

De Mintos kenmerken

 • U moet minimaal 18 jaar oud zijn
 • U kunt gratis registreren
 • Het minimale bedrag dat u kunt investeren is 10 euro
 • Er is een secundaire markt waar u uw beleggingen opnieuw kunt verkopen
 • U kunt uw beleggingen spreiden
 • U kunt investeren als een individu of bedrijf
 • U kunt uw investeringen automatiseren
 • U kunt veel leningen vinden met de Buyback Guarantee (terugkoopgarantie)
 • Er zijn geen betalingskosten
 • Vlotte klantenondersteuning
 • Uitegbreide Mintos-statistiekenpagina

Voordat je je bij Mintos gaat aanmelden, is het verstandig om rustig de tijd te nemen en hun Veel Gestelde Vragen door te lezen. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent en loop je geen onnodig risico. Aanmelden Mintos

Disclamer

Let op: dit artikel is geen beleggingsaanbeveling. Het uiteindelijke resultaat is in dit geval afhankelijk van onze persoonlijke ervaringen. Je blijft te allen tijde verantwoordelijk voor je eigen acties. Bedenk heel goed of het verstandig is om een persoonlijke lening aan te gaan voor het financieren van een investering en investeer nooit meer dan je financiële positie toestaat. Mijnpersoonlijkelening kan nooit verantwoordelijk worden gehouden voor uitspraken of claims die we op onze website doen. De informatie hierop is puur algemeen bedoelt.

soorten leningen