Particuliere lening aanbieders

Het kan prettig zijn om een lening af te sluiten zonder dat hier een bank bij komt kijken. Voor mensen die geen lening meer kunnen krijgen bij een bank is het mogelijk om te lenen bij particuliere lening aanbieders.
Vaak komen ook ZZP-ers niet in aanmerking voor het afsluiten van een lening, omdat ze niet altijd even goed kunnen aangeven hoe hoog hun vaste inkomen is. Lenen bij particulieren of peer to peer lenen is hier een oplossing voor. Dit kunnen kleine bedrijven zijn die werken zonder BKR-toetsing. Maar ook voor kleine bedragen kan je, ook wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt, bijvoorbeeld terecht bij Ferratum of Saldodipje. Je kan bij hen snel lenen zonder al teveel moeilijkheden.

Onderhandse lening

Vaak kiezen mensen die bij een bank niet meer terecht komen voor het afsluiten van een lening bij vrienden, bekenden of familie. Dit is natuurlijk veel voordeliger dan lenen bij een particulier, omdat je niet te maken krijgt met rente, maar het kan relaties en vriendschappen ook kapot maken. Geldproblemen kunnen een hoog stressgehalte met zich mee brengen, en als jij je niet kan houden aan de betalingsafspraken, kan door jouw toedoen jouw kennis in de geldproblemen komen. Onderhandse leningen vragen om duidelijke afspraken, om grote conflicten te voorkomen.
particuliere lening aanbieders peer to peer leningen

Peer-to-peer leningen

Daarom gaan veel mensen bij grote bedragen tóch voor een particuliere lening, om privé te lenen zonder bank. Een populaire manier van lenen zijn tegenwoordig de peer-to-peer leningen. Hierbij leen je via een internetplatform geld van een groep particuliere investeerders.

Fullbanner - male - 468X60

Voor de aanbieder, de investeerders, is dit interessant omdat ze rente ontvangen op het geleende bedrag. De rente ligt veel hoger dan die van een spaarrekening, waardoor het in principe een winstgevende vorm van sparen is. De particulieren bepalen zelf aan wie ze wel en niet willen lenen.

Voor de mensen die de lening afsluiten is het interessant omdat ze via het bankensysteem niet meer in aanmerking komen, en op deze manier alsnog een lening kunnen afsluiten.

GIF-Banner Zzp 468x60

Peer-to-peer leningen worden vaak gebruikt om als ondernemer geld te lenen. Want het is een makkelijke manier om aan een lening te komen. Het is verstandig om van tevoren uit te zoeken welke particuliere lening aanbieders betrouwbaar zijn.
Meer weten over Peer to peer leningen? Kijk eens bij Lendico.

Lendico verstrekt peer to peer leningen aan ondernemers. Wil je investeren omdat een spaarrekening te weinig opbrengt, kijk dan op de website van Lendico in het menu naar “Investeren”.

Ga hier naar Lendico >>

Particuliere lening aanbieders: Lendico

Een betrouwbaar voorbeeld van peer-to-peer lending is Lendico. Dit platform richt zich op zakelijk krediet: investeerders lenen geld uit aan jouw bedrijf. Wanneer genoeg investeerders aangeven interesse te hebben wordt het bedrag uitgekeerd en heb je de lening binnen. De aanvraag duurt maar 10 minuutjes en je geeft zelf aan hoeveel je per maand wil aflossen en hoelang de looptijd is.

Houdt dit wel realistisch, om je lening aanvraag interessant te maken voor de investeerders. De rente loopt vanaf 3,8% en het is bij deze leenvorm, net als bij andere leenvormen, verstandig om de afbetaling van de lening in een zo kort mogelijke termijn te voldoen. Dit omdat het totale bedrag dat je aan rente betaalt steeds hoger wordt wanneer je over een langere periode geld leent.

Het voordeel van Lendico ten opzichte van andere particuliere lening aanbieders is dat je geen boete betaalt wanneer je vervroegd aflost. De boete bij vervroegd aflossen werkt vaak frustrerend maar bij Lendico heb je dit probleem dus niet.
Maar voor welke leenvorm je ook gaat: geld lenen kost geld. Altijd!