Als je op zoek bent naar een manier om geld te lenen, dan kan je een doorlopend krediet vergelijken met andere soorten geldleningen, zoals de persoonlijke lening.
Een doorlopend krediet is misschien niet voor iedereen geschikt omdat het discipline vraagt. Je hoeft namelijk niet verplicht af te lossen en je kan het deel wat je al hebt afgelost weer opnieuw opnemen. Een doorlopend krediet is handig als u extra geld achter de hand wilt hebben voor onvoorziene uitgaven.

doorlopend krediet vergelijken

Doorlopend krediet vergelijken

Een doorlopend krediet vergelijken kan wat lastiger lijken dan het vergelijken van andere leningen. Vaak kijk je naar de maandelijkse kosten als je een lening vergelijkt maar bij een doorlopend krediet heb je geen maandelijkse aflossing. Bij een doorlopend krediet kijk je vooral naar de rente die je betaalt. Dit is een goede basis als je een doorlopend krediet vergelijken gaat. Echter de rente bij een doorlopend krediet is variabel wat vergelijken weer lastig maakt.
Een doorlopend krediet is immers een krediet dat steeds weer opneembaar is en dat zelf door de ontvanger terug betaald zal moeten worden. Er wordt alleen rente berekend over het opgenomen bedrag, dus niet over de hoogte van het doorlopend krediet. Hiermee wijkt deze manier van lenen nogal af van de persoonlijke leningen. Wie een doorlopend krediet vergelijken wil met andere manieren van lenen, die doet er verstandig aan eerst te bepalen waar de lening precies voor nodig is en of het niet handiger zou zijn toch een persoonlijke lening aan te schaffen. Want een doorlopend krediet is niet voor iedereen geschikt.

Tip bij een doorlopend krediet afsluiten

Als je een doorlopend krediet gaat afsluiten dan kan het handig zijn om dat voor een hoger bedrag te doen dan je eigenlijk nodig hebt. Bij een doorlopend krediet geldt, hoe meer je leent, hoe lager de rente! En je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Maar let op! Het vraagt discipline en is alleen geschikt voor mensen die met geld kunnen omgaan.

Vergelijk doorlopend krediet >>

Nadelen doorlopend krediet

Bedenk je dus goed dat als je een doorlopend krediet vergelijken gaat dat deze manier van geld lenen veel discipline vereist van de ontvanger. Mis je een maandbedrag of kun je niet zo goed omgaan met geld, dan is een doorlopend krediet ronduit gevaarlijk!
Een doorlopend krediet is vergeleken met een persoonlijke lening voor veel mensen minder overzichtelijk. Als je niet met geld kunt omgaan dan zal het krediet langer open staan en dus meer geld kosten. Immers je hebt geen stok achter de deur om de lening af te lossen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar wees daar dus voorzichtig mee.
Daarentegen is een doorlopend krediet een aanrader voor de mensen die weten hoe ze met geld om moeten gaan en die discipline hebben. Immers je hebt altijd wat extra geld achter de hand als je plotseling snel geld nodig hebt. Want ook al staat de lening op 0, je kan hem steeds weer opnemen. Boetevrij aflossen is dan ook niet van toepassing bij een doorlopend krediet.
Kijk hier voor als je meer wilt weten over de verschillen met een persoonlijke lening

Vergelijk doorlopend krediet >>

TOP 3: LENINGEN € 2.500 – 50.000

1


de nederlandse kredietmaatschappij logo

Lage rentes bij
grote budgetten

Rente vanaf 4,4%

2


gelshop logo

Leen met verstand,
met advies

Rente vanaf 4,5%

3


geld lenen a-krediet

Scherpe rente
Offerte binnen 24 uur

Rente vanaf 4,4%