Lenen met BKR registratie

Een geld lening met negatief BKR afsluiten, kan dat? Veel mensen hebben een BKR registratie maar hoe kom je aan die registratie. En nog belangrijker hoe kom je er weer vanaf? En wat als je wilt lenen met negatief BKR. Waar kan je dan terecht?

Geld lenen met BKR codering

Of je nu een persoonlijke lening afsluit of een doorlopend krediet, elke lening wordt geregistreerd bij het BKR. Want ga je een persoonlijke lening aanvragen met BKR, dan wordt jouw aanvraag dus getoetst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Bij het BKR wordt van elke persoon die een lening heeft een dossier bijgehouden. Op basis van onder andere jouw BKR gegevens, neemt de kredietverstrekker een beslissing of jouw nieuwe persoonlijke lening aanvraag wordt goedgekeurd.

geld lenen met negatieve bkr

Wat registreert het BKR?

Het Bureau Krediet Registratie registreert niet alleen alle leningen die verstrekt zijn. Zelfs wanneer de geldlening al is afgelost, blijven de gegevens voor een bepaalde periode zichtbaar bij het BKR. Naast de kredietgegevens zijn ook naam-, adres en woonplaatsgegevens zichtbaar bij het BKR. Onder leningen behoorde enige tijd geleden ook nog de abonnementen van mobiele telefoons en andere soortgelijke abonnementen. Grote telecom providers, zoals KPN en Vodafone, zijn echter gestopt met het registreren van de noteringen van haar klanten. Geld lenen met BKR registratie hoeft dus geen probleem te zijn, want bijna iedereen staat genoteerd bij het BKR.

Waarom mensen het BKR registratie systeem vrezen

Tot dusver is er dus niets aan de hand. De meeste Nederlanders hebben wel een krediet, hypotheek of lening lopen en dus een BKR registratie. Ook rood staan bij de bank is een lening met BKR registratie.
Maar waarom is het Bureau Krediet Registratie dan zo gevreesd bij zoveel mensen die een persoonlijke lening hebben afgesloten of in de toekomst een persoonlijke lening willen afsluiten? Als er een aantal maanden achter elkaar betalingsproblemen zijn dan wordt er een negatieve BKR codering aan de gegevens toegevoegd. Dit betekent dat je dus al enkele termijnen gemist hebt van de lening of hypotheek.

Het BKR kent verschillende coderingen.

Het begint met een type ‘A codering’. Is de achterstand van de betaling ingelopen dan wordt een herstelcode geplaatst. Dit gebeurt in de vorm van de letter ‘H’.De meeste kredietverstrekkers verstrekken geen nieuwe lening meer als er lopende betalingsachterstanden zijn. Een nieuwe lening met negatieve BKR codering afsluiten wordt lastig. Hiermee wordt voorkomen dat je steeds dieper in de financiële problemen komt.
Ook als betalingsachterstanden hersteld zijn en je wilt een nieuwe lening afsluiten dan zal er om een goede uitleg en reden gevraagd worden.
lenen met negatief bkr

Soorten BKR coderingen

Naast de ‘A codering’ en de ‘H codering’, telt het BKR nog een vijftal bijzondere soorten BKR coderingen. Namelijk de ‘A1 codering’, ‘A2 codering’, ‘A3 codering’, ‘A4 codering’ en tenslotte de ‘A5 codering’. Voor meer informatie hierover en voor de betekenis van deze coderingen verwijzen wij je door naar de website van het BKR zelf.
Onthoudt dat betalingsachterstanden en herstelcoderingen 5 jaar zichtbaar blijven.

Persoonlijke lening met negatieve BKR afsluiten?

Heb je een negatieve BKR registratie maar wil je wel een persoonlijke lening met negatieve BKR aanvragen? Dan kun je waarschijnlijk niet bij de reguliere kredietverstrekkers terecht. Tenzij er bepaalde verzachtende omstandigheden zijn.

Zo kan een flinke overwaarde op jouw koopwoning een manier zijn om toch geld te lenen met negatief BKR. De woning wordt dan als onderpand gebruikt door de bank of kredietverstrekker waardoor deze zekerheid heeft dat de nieuwe lening wordt afgelost.
Maar zelfs met overwaarde in de woning wordt het lastig om met negatief BKR geld te lenen en via onze website is dit bij de meeste kredietverstrekkers niet mogelijk.
De enige mogelijkheid die je zou kunnen proberen is een klein bedrag lenen en dus een kleine lening aanvragen.

Tot €800 lenen met negatief BKR

Een lening met negatief BKR afsluiten kan dus tot bedragen van 800 euro. Uiteraard is ook 100 euro lenen of 500 euro lenen mogelijk. Er zijn dus maar enkele kredietverstrekkers die je aan een persoonlijke lening met negatieve BKR notering kunnen helpen. Vroeger was dit bij meer verstrekkers mogelijk maar dan lag het rentepercentage stukken hoger of werden er aanvullende voorwaarden gesteld ten opzichte van de reguliere verstrekkers. Ferratum is een goede optie om te proberen omdat zij hun eigen methode hebben ontwikkeld en iedereen een tweede kans gunnen.

Geld lenen zonder BKR toetsing

Geld lenen zonder BKR toetsing is nog steeds mogelijk wanneer je een klein bedrag wilt lenen. Bedragen tot 800 Euro, zoals we hierboven al vermeldden, kun je vandaag nog opnemen. Kijk daarvoor in het menu van onze website voor alle aanbieders of klik op de knop hieronder. Let op: deze kleine geldleningen kun je natuurlijk niet gratis opnemen. Je betaalt altijd meer dan het bedrag dat je op de rekening krijgt gestort.

Update: Vandaag nog extra geld lenen met de minilening

Sinds een paar jaar is het mogelijk om binnen 24 uur al geld op jouw rekening te hebben staan, wanneer je kiest voor een klein bedrag lenen. Een beetje geld lenen doe je bijvoorbeeld met een minilening van Ferratum. Voor meer uitleg en informatie raden wij je aan om de website van de aanbieder of om het Bureau Krediet Registratie te bezoeken.

Optie: Toch lenen met negatief BKR

Kom je er echt niet meer uit en wil je geld lenen met negatieve BKR, kijk dan eens bij de Gemeentelijke kredietbank. Zij zijn gespecialiseerd in probleem gevallen en kunnen je misschien wel verder helpen als alle andere aanbieders “Nee” zeggen.

Vergelijk persoonlijke leningen >>
let op geld lenen kost geld