Een persoonlijke lening afsluiten is iets wat we de laatste tijd meer en meer online doen. Steeds minder vaak gaan we naar een bank kantoor voor een lening. Iemand kan een lening afsluiten om verschillende redenen, zoals de aanschaf van nieuwe producten of het aflossen of oversluiten van een oude lening die je nog hebt lopen.

Een persoonlijke lening is voor de meeste mensen de makkelijkste manier om snel aan geld te komen zonder het overzicht over hun financiële situatie te verliezen. Dit komt omdat deze lening een vaste looptijd en aflossing heeft in tegenstelling tot een doorlopend krediet. Je weet nu precies wanneer je weer schuldenvrij bent en de lening is afgelost.
Een persoonlijke lening afsluiten is dan ook het populairste krediet wat we kennen. Dit is grotendeels te wijten aan de economische crisis die zijn sporen heeft achtergelaten.

Vergelijk persoonlijke leningen >>

Persoonlijke lening afsluiten? Ga eerst vergelijken

Een persoonlijke lening afsluiten is tegenwoordig dan ook makkelijker dan ooit. Het is echter verstandig om eerst de aanbieders met elkaar te vergelijken om te bekijken wie de beste opties heeft voor jou.

Het maximaal te lenen bedrag, de looptijden en de rentepercentages kunnen immers flink van elkaar afwijken. Ook de voorwaarden en de bereikbaarheid van de aanbieder zijn niet altijd gelijk.
In hoeverre dit meeweegt bij een persoonlijke lening afsluiten, ligt natuurlijk aan je eigen voorkeur.
Er zijn bijvoorbeeld genoeg mensen die nooit naar een aanbieder zullen bellen. En zo zijn er ook weer andere totaal niet geïnteresseerd in de mogelijkheden tot het extra maandelijks aflossen.
Aan de hand van de eigen wensen en voorkeuren is het makkelijk om de aanbieders te vergelijken voordat je een persoonlijke lening gaat afsluiten. Bovendien is het natuurlijk ook verstandig om de financiële kant eerst even goed door te rekenen.

Vergelijk persoonlijke leningen >>

TOP 3: LENINGEN € 2.500 – 50.000

1


de nederlandse kredietmaatschappij logo

Lage rentes bij
grote budgetten

Rente vanaf 4,4%

2


gelshop logo

Leen met verstand,
met advies

Rente vanaf 4,5%

3


geld lenen a-krediet

Scherpe rente
Offerte binnen 24 uur

Rente vanaf 4,4%

persoonlijke lening afsluiten