let op geld lenen kost geld

Wie op zoek is naar de goedkoopste persoonlijke lening moet wel weten wat een lening goedkoop maakt. Dat klinkt misschien vreemd maar dat is het niet. Veel mensen kijken naar de rente als ze op zoek zijn naar de goedkoopste persoonlijke lening. Persoonlijke leningen zijn namelijk leningen die je volledig naar eigen wens kunt afsluiten. Ze heten niet voor niets “persoonlijk”. Dat zorgt ervoor dat er niet een bepaalde aanbieder is die de goedkoopste persoonlijke lening heeft.
goedkoopste persoonlijke lening

Waar moet je op letten bij de goedkoopste persoonlijke lening?

De hoogte van de rente wordt bepaald door het bedrag wat je gaat lenen. Soms kan het handiger zijn om net even wat meer te lenen waardoor de rente omlaag gaat. Ook het aanpassen van de looptijd kan de rente beïnvloeden. Dit betekent ook dat de laagste rente niet altijd de goedkoopste lening is. Wat erg belangrijk is voor de kosten van een persoonlijke lening is het boetevrij extra aflossen. Als er een maximaal bedrag is vastgesteld wat je maandelijks mag aflossen dan kan dit kostenverhogend werken. Vaak moet de extra aflossing van te voren worden aangemeld, maar dat maakt voor de vergelijking niet uit. Een lager rentebedrag met een maximale aflossing per maand die lager is dan wenselijk kan namelijk zorgen voor een duurdere lening. Terwijl deze op het eerste oog de goedkoopste persoonlijke lening zou moeten zijn geweest.
De goedkoopste persoonlijke lening die bij je past

Hoe bepaal je nou wat de goedkoopste persoonlijke lening is voor jou?
Allereerst moet je een idee hebben hoeveel geld je wilt lenen. Is het geld voor een verbouwing, tel er dan gerust 10% bij op. Valt de verbouwing iets duurder uit en blijk je meer geld nodig te hebben, dan hoeft er geen nieuwe lening afgesloten te worden. Vervolgens bereken je wat je maximaal kunt aflossen per maand, waarna je de looptijd van de lening kunt berekenen. Aan de hand hiervan kun je met de rentepercentages en de mogelijke aflossingen bepalen wat de goedkoopste persoonlijke lening zou zijn voor jou.
Kies daarnaast voor de kredietverstrekker waar je boetevrij mag aflossen. Dat kan je in de toekomst een hoop ellende besparen.
Wil je voor je gemoedsrust bepaalde risico’s afdekken, zoals arbeidsongeschiktheid of overlijden dan kan dit als extra worden afgesloten. In dit geval kan persoonlijk advies verstandig zijn. Als je een verzekering gaat afsluiten wordt de lening al snel maatwerk.

TOP 3: LENINGEN € 2.500 – 50.000

1


de nederlandse kredietmaatschappij logo

Lage rentes bij
grote budgetten

Rente vanaf 4,7%

2


kredietconcurrent logo

Transparante organisatie
en scherpe rente

Rente vanaf 5,2%

3


goedkoopste persoonlijke lening

Eenvoudig lenen tegen
lage rente

Rente vanaf 4,5%