minilening

Is je telefoon kapot? Of heeft je koelkast het begeven? Heb je een nieuwe jas nodig omdat de oude van ellende uit elkaar valt? En is lenen bij familie of vrienden niet echt een optie? Dan is een minilening je redding.
Een minilening is een geldlening met een laag bedrag en een korte looptijd. Er zijn een paar aanbieders waar je terecht kan voor een minilening. Je kan dan een bedrag van € 100,- tot €1500,- lenen.
Let wel op: Hoe korter de looptijd, hoe hoger de rente die je vaak moet betalen. Maar omdat de looptijd kort is vallen de kosten nog best wel mee. Een minilening is handig voor als je even krap bij kas zit.

Vergelijk Minileningen Bekijk hier >>


Een minilening voor als je snel extra geld nodig hebt

Na het akkoord van je aanvraag, wordt het bedrag snel overgeschreven naar je bankrekening, vaak al de volgende dag. Soms kan je zelfs kiezen voor een spoedoverboeking, maar hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Een minilening met een laag bedrag heeft vaak een korte looptijd van slechts 62 dagen zoals bij Ferratum. Wilt u een langere looptijd dan zal het leenbedrag ook vaak hoger zijn. Binnen de looptijd van de lening dien je het geld terug te betalen.

Voorwaarden voor een minilening

Wil je een klein bedrag lenen en een minilening afsluiten, dan dien je tussen de 18 en 65 jaar oud te zijn. Dit hangt af van de aanbieder. Ook studenten kunnen in aanmerking komen voor een lening. Vaak lukt het ook mensen met een negatieve BKR codering om een minilening af te sluiten. Een aanbieder zoals Ferratum heeft een eigen beoordelingssysteem om jou een lening te verstrekken. Hun motto is: “Iedereen verdient een tweede kans”.


Voordelen

 ✔ Geschikt voor kleine bedragen
 Korte duur lening

Nadelen

X  Hogere rente door korte looptijd
X  Vaak zonder leenadvies


Wat vinden anderen van een Minilening?

Elize
October 2013
ik had een nieuwe laptop nodig voor mijn werk en ik wilde niet zo een bedrag lenen bij me ouders of vriendje dus sloot ik hier een minilening af. Jammer dat je niet het gehele geleende bedrag krijgt maar er eerst allerlei administratiekosten vanaf worden getrokken. Verder wel goed dat ik nu niet lang aan een lening vast hoef te zitten.

honing mosterd
November 2013
Geen goede ervaring, ik ben een zelfstandig ondernemer en wilde daarom graag een kleine lening afsluiten maar kreeg de deksel op mijn neus puur omdat ik zelfstandig ondernemer ben! Dat vind ik slecht.

Orinoko
November 2013
Dure rente, je kunt misschien beter wat langer wachten tot je die nieuwe computer of iPad koopt.

Rente

Minimaal
4,4 % 

Maximaal
13,99 %

Direct aanvragen >>

Specificaties

Minimale looptijd lening 
15 dagen

Maximale looptijd lening
45 dagen

Minimaal leenbedrag
€ 100

Maximaal leenbedrag
€ 1500,- 

Vervroegd aflossen mogelijk?
Ja

Leeftijd
Vanaf 19 jaar

Vergelijk minileningen >>let op geld lenen kost geld