Ben je Belgisch, maar wil je graag geld lenen in Nederland als Belg of een persoonlijke lening afsluiten? Dat is mogelijk onder bepaalde voorwaarden. Let wel op, je kunt niet bij alle kredietverstrekkers geld lenen in Nederland als Belg. Daarom bespreken wij alleen die kredietverstrekkers waar je als Belg terecht kunt voor een lening.

Kredietverstrekkers waar je als Belg in Nederland geld kunt lenen

Voldoe je aan de voorwaarden die je verderop kunt lezen dan is het mogelijk om een Nederlandse lening af te sluiten bij:

Als je niet aan de voorwaarden voldoet dan kan je beter bij kredietverstrekker Crosslend een offerte aan vragen:

  • Lender & Spender
   Bij deze kredietverstrekker kan je in ieder geval terecht om als Belg geld te lenen. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Om als Belg in Nederland geld te lenen is lastig en er zijn maar een paar kredietverstrekkers waar je terecht kunt. Zo is het bij Ferratum niet mogelijk om als Belg een minilening af te sluiten in Nederland. Ook bij andere aanbieders zoals Kredietconcurrent en A-krediet of kredietspotter is het niet langer mogelijk om in Nederland te lenen zonder Nederlands adres.
Als je niet aan de voorwaarden voldoet dan maak je de grootste kans bij Lender & Spender om tegen een scherpe rente geld te lenen.

Voorwaarden om als Belg geld te lenen in Nederland

Het is dus onder bepaalde voorwaarden mogelijk om als Belg geld te lenen in Nederland. Zo kan het voorkomen dat je woonachtig bent in België maar in Nederland werkt en graag in Nederland een lening wilt afsluiten. Het hangt af van je persoonlijke omstandigheden of de kredietverstrekker bereidt is om jou geld te lenen.
Dit zijn enkele voorwaarden waar je in ieder geval aan moet voldoen om als Belg geld te lenen in Nederland bij veel kredietverstrekkers zoals De Nederlandse Kredietmaatschappij:

 • Je moet binnen 50km van de Nederlandse grens wonen.
 • Je kunt niet lenen in Nederland wanneer je een negatieve BKR-codering of BKR notering hebt.
 • Je moet een postadres in Nederland hebben.
 • Je moet een koopwoning hebben. Deze mag in Nederland, België of ergens anders in Europa staan.
 • De minimumleeftijd varieert van 18 tot 25 jaar, de maximumleeftijd van 65 jaar tot 73 jaar.
 • Er worden eisen gesteld aan je inkomen. Zo moet je salaris, of een deel van je salaris gestort worden op een Nederlandse bankrekening. Dit is een belangrijke voorwaarde waar veel mensen niet aan kunnen voldoen.

Hoe sluit je een Nederlandse lening af?

Heb je een geschikte kredietverstrekker gevonden die naar België leningen verstrekt? Dan kun je de persoonlijke lening vaak online afsluiten. Bij Lender & Spender hoef je dus niet aan bovenstaande strenge voorwaarden te voldoen. Voor de volledigheid verwijzen wij je door naar hun eigen website waar je vrijblijvend een offerte aan kunt vragen.
Tot €30.000 lenen – profiteer nu van lagere leenrente via Lender & Spender!

Bij Ferratum is het alleen mogelijk om een krediet aanvraag te doen als je voldoet aan alle bovenstaande voorwaarden.

Geld lenen binnen de Europese Unie

Binnen de Europese Unie is een akkoord bereikt over de wet waarin staat dat het mogelijk is om als consument een persoonlijke lening af te sluiten in het buitenland. In dit geval dus als Belg vanuit België in Nederland. Dankzij deze wet kunnen kredietverstrekkers onder bepaalde voorwaarden consumenten uit andere EU landen een lening aanbieden. De voorwaarden die hierboven staan worden door veel Nederlandse kredietmaatschappijen gesteld voor het aangaan van een lening.

Geld lenen in Nederland als Belg

Het is dus niet makkelijk om als Belg geld te lenen in Nederland. De meeste kans maak je dus bij Lender & Spender en bij Ferratum mits je voldoet aan de voorwaarden. Bij deze kredietverstrekker is geld lenen in Nederland als Belg dus eigenlijk alleen beschikbaar voor de Belg die in de grensstreek van Nederland woont en in Nederland werkt en dus in Nederland belasting betaalt.

Meerdere inwoners van België gingen je voor en sloten een voordelige lening af over de grens.

Vergelijk kredietverstrekkers >>