let op geld lenen kost geld
Mijnpersoonlijkelening.nl gaat niet alleen over de Persoonlijk lening. Er zijn namelijk veel meer leenvormen dan de Persoonlijke lening. Hieronder beantwoorden we een aantal veelvoorkomende vragen over lenen en leningen.

Veel gestelde vragen over lenen

Hieronder vind je antwoorden op vragen over lenen. Deze lijst is natuurlijk niet compleet omdat er zoveel informatie te vinden is over geld lenen. Daarom vind je op Mijn Persoonlijke Lening heel veel achtergrond informatie over alles wat met geld lenen te maken heeft. Naast ons wekelijkse blog over lenen hebben we ook een aparte pagina met nog meer veel gestelde vragen over lenen.
Ondertussen vind je hieronder enkele antwoorden op vragen over lenen.
FAQ vragen over lenen leningen

Hoe hoog is de rente in 2017 die ik moet betalen?

Rente is altijd een belangrijk onderwerp bij leningen. De algemene tendens is: hoe lager hoe beter, maar dat is niet altijd zo. Misschien duurt de looptijd wel veel langer of worden er verzekeringen verplicht gesteld. Het is daarom erg belangrijk dat je alle voorwaarden goed leest en je goed laat voorlichten over de totale kosten en de looptijd.

Wat is de meest geschikte lening voor mij in 2017?

Wat een geschikte lening is hangt volledig af van jouw wensen. Wat is jouw leendoel? Heb je eenmalig een (groot) geldbedrag nodig, dan is een credit card waarschijnlijk niet de juiste oplossing. In dit geval zou een Persoonlijke lening wellicht veel beter passen bij de situatie. Heb je daarentegen behoefte aan de mogelijkheid tot heropname van reeds afgeloste bedragen, dan heeft een Doorlopende krediet weer beter passende kenmerken dan een Persoonlijke lening.

Mijn persoonlijke lening oversluiten is dat verstandig?

Het kan verstandig zijn om jouw huidige Persoonlijke lening over te sluiten. Dit is echter afhankelijk van de voorwaarden die de nieuwe kredietverstrekker stelt. In veel gevallen is een Persoonlijke lening oversluiten pas interessant wanneer op die manier alle kleine leningen worden samengevoegd in een grote lening. Voordeel: De meeste aanbieders vragen een lagere rente naarmate de lening hoger wordt.

Is online geld lenen aanvragen eigenlijk wel veilig?

Veilig online geld lenen is absoluut mogelijk! Omdat je het meeste onderzoek zelf doet naar een juiste kredietverstrekker, is het raadzaam om zoveel mogelijk informatie te verzamelen van het bedrijf bij wie je geld wilt lenen.
Heeft het bedrijf een AFM vergunning? Wat zijn de ervaringen van andere klanten op het internet? Welke voorwaarden hanteert het bedrijf? Dit zijn allemaal zaken die je gemakkelijk zelf op internet kunt opzoeken.

Vergelijk persoonlijke leningen >>


Daarnaast is het uitermate belangrijk dat je, voordat je besluit een Persoonlijke lening aan te vragen, eerst de voorwaarden grondig doorleest.
En het belangrijkste: vraag meerdere offertes op! Dit is geheel gratis en op deze manier krijgt je inzicht in de kosten van de Persoonlijke lening.
Sluit in ieder geval NOOIT een lening af bij een aanbieder op marktplaats, maar kies bijvoorbeeld voor een aanbieder op onze website. Ook al ken je ze niet, ze staan allemaal onder controle van de AFM.

Een Persoonlijke lening online aanvragen is tegenwoordig erg makkelijk; je vult jouw gegevens in op een website en de rest van de te nemen stappen krijg je via e-mail, telefoon of post binnen. Maar is het verstandig om zomaar ergens een lening aan te vragen? Mijnpersoonlijkelening.nl heeft een kort maar effectief stappenplan voor je ontwikkeld. Met behulp van dit stappenplan kunt je zelf een geschikte Persoonlijke lening zoeken. Klik hier voor het stappenplan!

Hoeveel geld kan ik in 2017 persoonlijk lenen?

Hoeveel geld je persoonlijk lenen kunt is altijd sterk afhankelijk van een aantal factoren. Bij de aanvraag van een persoonlijke lening is jouw huidige inkomen, jouw gezinssamenstelling en zijn jouw financiële verplichtingen van belang. Een belangrijk uitgangspunt is met name wat je elke maand als inkomen ontvangt en wat je maandelijkse vaste lasten zijn. Bij deze onkosten houdt men ook rekening met jouw gezinssamenstelling.

Vergelijk persoonlijke leningen >>

TOP 3: LENINGEN € 2.500 – 50.000

1


de nederlandse kredietmaatschappij logo

Lage rentes bij
grote budgetten

Rente vanaf 4,4%

2


gelshop logo

Leen met verstand,
met advies

Rente vanaf 4,5%

3


geld lenen a-krediet

Scherpe rente
Offerte binnen 24 uur

Rente vanaf 4,4%