maandbedrag persoonlijke lening berekenen
Wie geen spaargeld heeft en geld nodig heeft voor een verbouwing, de aanschaf van een nieuwe keuken of een nieuwe auto, gaat op zoek naar een persoonlijke lening. De kosten of het maandbedrag van een persoonlijke lening berekenen is niet moeilijk. Het is zelfs makkelijk zelf te doen. Wij leggen uit hoe je de persoonlijke lening berekenen moet.

Het begint uiteraard allemaal met het bepalen van het bedrag dat je wilt lenen om de aanschaf te kunnen doen. Of het bedrag dat nodig is om de oude dure leningen af te lossen. Wie dit bedrag eenmaal weet, kan aan de slag met de persoonlijke lening berekenen. Het te lenen bedrag is namelijk de basis van de rest.

Vergelijk persoonlijke leningen >>
maandlasten persoonlijke lening berekenen

Kosten en maandbedrag van een Persoonlijke Lening berekenen

Maandbedrag lening
Na het bepalen van het te lenen bedrag is het tijd om te bekijken wat er maandelijks afgelost kan worden, dus wat het maandbedrag van de ideale lening gaat worden. Houd hierbij rekening met het feit dat de rente wordt berekend over het totaal resterend schuldbedrag. Hoe meer je maandelijks aflost, hoe harder de rentekosten zullen dalen. Het totaal te lenen bedrag gedeeld door de maandelijkse aflossing is de looptijd van de ideale persoonlijke lening voor jou. Aan de hand hiervan kun je per aanbieder de kosten van de persoonlijke lening berekenen.

Rentepercentage
Het is verstandig om in de gaten te houden dat niet alle aanbieders dezelfde bedragen, looptijden en rentepercentages hanteren. Alleen afgaan op een laag rentepercentage is niet verstandig. Immers wie weinig aflossing betaalt, die zal een langere periode een schuld open hebben staan. Hierdoor zullen de netto bedragen voor de rente een stuk hoger uitvallen.
Het tegenovergestelde is ook waar. Als je maandelijks te veel wilt aflossen, dan kan dit zorgen voor een te grote druk op je budget. Hoe graag je ook van de lening af wilt zijn. Het gevolg kan zijn dat er opnieuw geld geleend moet worden en dit is natuurlijk niet de bedoeling wanneer je de persoonlijke lening berekenen wilt.

Vergelijk persoonlijke leningen >>

TOP 3: LENINGEN € 2.500 – 50.000

1


maandlasten lening berekenen

Lage rentes bij
grote budgetten

Rente vanaf 4,4%

2


persoonlijke lening berekenen

Leen met verstand,
met advies

Rente vanaf 4,5%

3


maandbedrag lening berekenen

Scherpe rente
Offerte binnen 24 uur

Rente vanaf 4,4%