Als je een lening afsluit dan wordt dit geregistreerd bij Bureau Krediet Registratie, ook wel BKR genoemd. Dit gebeurt als je een lening afsluit in de vorm van een persoonlijk krediet, maar tegenwoordig krijg je bijvoorbeeld ook een BKR registratie bij het afsluiten van een mobiel abonnement of een lease auto. Je krijgt dan een BKR codering achter je naam. Het antwoord op je vraag:”Kan ik een lening afsluiten met BKR codering?” is dus ja.

Wat je eigenlijk bedoelt is of je een lening kunt afsluiten met negatieve BKR codering. Want als je een betalingsachterstand hebt, dan wordt dit door je kredietverstrekker doorgegeven aan het BKR. Vervolgens heb je een zogenoemde negatieve BKR codering, die andere kredietverstrekkers ook kunnen zien.

Lening afsluiten met BKR codering

Zodra je een consumptief krediet of lening aanvraagt bij een kredietverstrekker in Nederland, zal deze organisatie bij het BKR controleren of je een BKR registratie hebt. Ze kijken dus of je al een lening hebt lopen ergens en of je netjes alle rente en aflossing betaalt. Deze controle van je registratie of BKR-codering is een belangrijke stap in het acceptatieproces van je persoonlijke lening. Maar: kan je dan nog een lening afsluiten? Dit ligt dus aan welke codering je hebt. Als je een negatieve BKR codering hebt dan wordt het lastiger om een nieuwe lening af te sluiten. Wat wel vaak mogelijk is is om je lening over te sluiten tegen gunstiger voorwaarden en lagere kosten. Hiervoor moet je bij je huidige kredietverstrekker zijn.

lening afsluiten met bkr codering

Lening afsluiten met negatieve BKR codering

Als je door omstandigheden een negatieve BKR codering hebt opgelopen en je wilt geld lenen omdat je even krap bij kas zit dan is dat eigenlijk alleen mogelijk bij aanbieders die hun eigen beoordeling systeem hebben. Het gaat vaak om een klein bedrag wat ze willen lenen. Bij Ferratum kan je onder voorwaarden terecht en een lening afsluiten met BKR codering. Een andere aanbieder is crosslend.

 

Wil je meer informatie?

Wil je meer weten over het BKR en het registratie proces? Op onze website vind je veel achtergrond informatie over leningen.

Heb je een aanbieder gekozen? Dan kun je ook nog meer informatie lezen over alle kredietverstrekkers. Kijk in het menu bij Vergelijk Persoonlijke Leningen en kies hier de kredietverstrekker waar je meer over wilt lezen.

Hoe volledig is onze vergelijking?

Op Mijnpersoonlijkelening.nl vergelijken we niet alle geldverstrekkers, maar alleen degene waarmee wij samenwerken.
Zo werken we onder andere samen met:
Geldshop, De Nederlandse Kredietmaatschappij, Ferratum, A-krediet, Kredietconcurrent, kredietspotter, leningmakelaar en nog meer aanbieders.