hoeveel kan ik maximaal lenen
Hoeveel kan ik maximaal lenen? Dit varieert tussen de € 800,- en € 150.000,- en is afhankelijk van de bank of kredietverstrekker waar je leent. Ook het minimum bedrag wat je kunt lenen is verschillend. Sommige kredietverstrekkers zijn gespecialiseerd in kleine geldbedragen, zogenaamde minileningen. Het gaat dan om een lening met een korte looptijd en een laag bedrag. Handig voor als je krap bij kas zit en snel wat geld nodig hebt.

Als je een lening wilt afsluiten, bereid je dan goed voor en kijk verder dan je eigen bank. Er zijn veel geldverstrekkers werkzaam in Nederland en die staan allemaal onder streng toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat betekent dat je er van uit kunt gaan dat er geen oplichters meer aan het werk zijn in Nederland. Ook al heb je nog nooit van een aanbieder gehoord, dan kan het zijn dat hij je toch een betere lening kan aanbieden dan je eigen bank.

Minimaal en maximaal geldbedrag per aanbieder

De Nederlandse Kredietmaatschappij
Minimaal lenen:         € 5000,-
Maximaal lenen:        € 150.000,-

A-krediet
Minimaal lenen:         € 2.500,-
Maximaal lenen:        € 75.000,-

Geldshop
Minimaal lenen:         € 2.500,-
Maximaal lenen:        € 75.000,-

Ferratum
Minimaal:         € 100,-
Maximaal:        € 800,-

Kredietconcurrent
Minimaal:         € 500,-
Maximaal:        € 100.000,-

Nationale Nederlanden
Minimaal:         € 2.500,-
Maximaal:        € 50.000,-

Voorwaarden van een lening

Daarnaast dien je aan bepaalde voorwaarden te voldoen om te kunnen lenen. Lees hier meer over de voorwaarden van een persoonlijke lening.

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Een kredietmaatschappij moet goed de risico’s in schatten van jouw kredietwaardigheid. Door zoveel mogelijk gegevens te verzamelen kunnen ze zo goed inschatten wat je kunt lenen. Zonder in de problemen te komen, want dit is zowel voor jou als voor de kredietverstrekker een onwenselijke situatie.
Het bedrag wat je maximaal kunt lenen verschilt ook nog eens per aanbieder. Het kan daarom handig zijn om meerdere offertes aan te vragen zodat je goed de verschillende leningen kunt vergelijken. Het aanvragen van een offerte is altijd gratis en verplicht u tot niets.

Vergelijk persoonlijke leningen >>