DUO is de Dienst Uitvoering Onderwijs. Je kunt dus alleen een DUO lening aanvragen wanneer je een student bent en ingeschreven staat bij een onderwijsinstelling. Studeren is duur dus vaak hebben studenten niet genoeg aan alleen de studiefinanciering. Veel studenten kiezen daarom ook voor een studentenlening, zeker nu de rente bijna 0% is. Wil je ook een DUO lening aanvragen maar weet je niet hoe dit in zijn werk gaat? Hieronder wordt het uitgelegd.

Een DUO lening aanvragen

Je kunt bovenop je studiefinanciering ook een DUO lening aanvragen. Over deze lening betaal je in 2016 slechts 0,01% rente. Ja je leest het goed. In 2017 wordt de rente zelfs 0%. Lager dan dit kan echt niet meer. Het lenen bij DUO is dus super voordelig en een uitkomst wanneer je extra geld nodig heb om je studie te bekostigen.

duo lening aanvragen

Ook wanneer je geen studiefinanciering meer ontvang maar wel staat ingeschreven bij een opleiding kun je een DUO lening aanvragen. De maximale looptijd van de lening bedraagt vijf jaar. De hoeveelheid geld die je mag lening hangt af van je opleiding, schooltype en je woonsituatie. Tijdens je studie hoef je nog niet te beginnen met het aflossen van de lening.

Bijverdienen met een studielening

Een bijbaantje kan je ook helpen om je studie te bekostigen. Val je onder de nieuwe regeling dan mag je onbeperkt bijverdienen. Val je echter onder de oude studie regeling dan zijn er grenzen aan hoeveel je mag bijverdienen. Als student mag je in 2016 maximaal €13.989,13 bijverdienen. Verdien je meer dan dit verzamel inkomen, dan moet je een deel van je studiefinanciering of lening terug gaan bepalen over het desbetreffende jaar.

Kwijtschelding studielening

Kom je na je studie bij de terugbetaling van je studieschuld in financiële problemen? Dan kan je vragen om een kwijtschelding. Dit kan echter pas 4 jaar na het beëindigen van je studie als het verzamelinkomen lager is dan € 38.926,66 en met een partner lager dan € 48.658,33.
Ook als na 15 jaar aflossen nog een restschuld aanwezig is, wordt de eventuele restschuld kwijtgescholden. De maandelijkse aflossing is afhankelijk van de hoogte van je schuld en je inkomen.

Een DUO lening aanvragen kan dus heel veel voordelen hebben. De lening is tijdens je studie aflossingsvrij en de rente is extreem laag. Tijdens je studie kun je dus profiteren van een DUO lening. Wanneer je een student bent is dit zeker de beste lening om voor te gaan.