Een persoonlijke lening aanvragen doe je niet iedere dag en alle hulp en adviezen zijn welkom. Op deze website vind je niet alleen veel achtergrond informatie over geld lenen maar ook hebben wij enkele aanbieders vergeleken voor jou. Veel mensen gaan al snel naar hun eigen bank als ze geld willen lenen, terwijl er veel meer aanbieders zijn waar je een persoonlijke lening aanvragen kunt. Met een stappenplan kan je een weloverwogen keuze maken en zelf een persoonlijke lening aanvragen.
persoonlijke lening aanvragen

Stap 1: Inventariseer hoeveel je wilt lenen

Het is al vaker gezegd maar voordat je een persoonlijke lening aanvraagt, moet je weten hoeveel je wilt lenen en voor hoe lang. Het is erg vervelend als je een persoonlijke lening hebt aangevraagd die enkele weken later te laag blijkt te zijn. Als je een auto wilt kopen dan kan het leenbedrag duidelijk zijn. Ga je verbouwen hou dan rekening met onvoorziene uitgaven. Denk ook aan oude leningen die je nog hebt lopen. Vaak met een hogere rente, want de rente is flink gedaald het afgelopen jaar. Misschien heb je nog iets gekocht op afbetaling? Neem dat ook gelijk mee met het bepalen van het leenbedrag.

Daarnaast is het belangrijk om de looptijd goed in te schatten. Wil je bijvoorbeeld geld lenen voor een auto, maar weet je al van te voren dat je hem over vijf jaar weer inruilt. Het is dan niet verstandig om een persoonlijke geldlening met een looptijd van tien jaar af te sluiten.

Stap 2: Persoonlijke lening vergelijken

Als je weet welk geldbedrag je wilt lenen en voor welke periode, dan is de persoonlijke lening vergelijken een logische volgende stap. Het is niet moeilijk om aanbieders van persoonlijke leningen met elkaar te vergelijken. De allerbeste manier om dat te doen is door gewoon meerdere persoonlijke lening offertes aan te vragen.

Op deze manier krijg je inzicht in alle kosten die de betreffende geldlening met zich meebrengt en welke voorwaarden elke aanbieder stelt. Soms blijkt dat de geldverstrekker met de laagste rente niet per definitie de goedkoopste geldlening verstrekt! Een persoonlijke lening vergelijken door meerdere offertes aan te vragen is niet lastig. Kijk ook eens naar de tips over geld lenen op deze pagina. In de volgende stap en lees de volgende stap nog goed door, zodat je zelf iets gemakkelijker jouw persoonlijke lening berekenen kunt.

Stap 3: Persoonlijke lening aanvragen en vergelijken

Na het aanvragen van de verschillende offertes, kun je in alle rust de persoonlijke leningen vergelijken. Het is zaak om deze offertes goed door te lezen. Neem hier echt alle tijd voor. Staar je niet blind op de rente maak kijk goed naar de voorwaarden. Denk aan boetevrij extra aflossen en de looptijd. Vergelijk de kosten en kies dan voor de aanbieder die bij je past, die je een vertrouwd gevoel geeft.

Want wellicht betekent een laag rentepercentage van een persoonlijke lening wel dat de looptijd ook langer wordt. Hierdoor kunnen de totale kosten van de lening alsnog hoger uitvallen.