persoonlijke lening oversluiten
Ja, een persoonlijke lening oversluiten is mogelijk. Dit is het korte antwoord op je vraag. Maar er kunnen voorwaarden zitten aan het oversluiten van een lening. Wat is een persoonlijke lening oversluiten precies? Wanneer is het handig om dit te doen en hoe gaat het in zijn werk, een lening oversluiten naar een andere bank.

persoonlijke lening oversluiten

Waarom een lening oversluiten?

  1. Omdat je geld kunt besparen
  2. Omdat de voorwaarden van de andere bank aantrekkelijker zijn
  3. Omdat je liever een andere looptijd van de lening wilt, bijvoorbeeld omdat je meer geld verdient
  4. Omdat je meerdere leningen hebt en ze wilt onderbrengen bij een geldverstrekker

Een lening oversluiten is dus niets anders dan je oude dure lening inruilen voor een nieuwe die goedkoper is met betere voorwaarden. Wat je reden ook is, een lening oversluiten kan zeer aantrekkelijk zijn met de huidige lage rente zelfs als je boeterente moet betalen.

Hoe werkt het oversluiten van een lening?

Voordat je een lening over sluit naar een andere bank, moet je eerst kijken of je geen boete moet betalen bij de bank waar de lening op dat moment loopt. Kan je deze gegevens niet vinden? Bel dan met deze bank of kredietverstrekker en vraag erna! Vertel ze dat je de bestaande lening wilt oversluiten naar iemand anders met een lagere rente en de kans is groot dat ze jou een nieuw voorstel willen doen! Vraag hoe hoog de boete is die je moet betalen als je weggaat bij hun. Je kunt dan makkelijk uitrekenen hoe lang het duurt voordat je de boete hebt terugverdiend. Want zelfs met boeterente kan een persoonlijke lening oversluiten zinvol zijn.

Vraag in de tussentijd meerdere offertes aan om een nieuwe lening af te sluiten bij iemand die een lagere rente en betere voorwaarden heeft. Op onze website hebben wij al meerdere kredietaanbieders voor je verzameld zodat het vergelijken van leningen makkelijk is. Tip: Let bij de nieuwe lening goed op dat je deze boetevrij mag aflossen.
Bij het aanvragen van de nieuwe lening moet je niet vergeten om bij de reden van de nieuwe lening te kiezen voor “oversluiten bestaande lening”.

Bij het overzetten van je lening naar een andere bank, betaalt deze bank je lening rechtstreeks af aan je oude bank, waardoor je oude bank een hoop geld aan rente inkomsten mist. Vandaar dat het niet onwaarschijnlijk is dat ze met een nieuw voorstel komen, want ze zien je liever niet weggaan.
Dit klinkt misschien vreemd maar ook bij banken kan je gewoon onderhandelen over de rente tarieven en voorwaarden. Ook hier geldt: “Niet geschoten is altijd mis”. Nietwaar?

Een persoonlijke lening oversluiten loont!

Zelfs als je boete moet betalen bij je oude bank kan een lening oversluiten aantrekkelijk zijn. Het proces van oversluiten is niet moeilijk en kost je hooguit wat tijd.
Vind je het toch lastig dit zelf uit te zoeken? Neem dan contact op met een kredietverstrekker die je wilt begeleiden in het hele proces en je van advies kan voorzien.

Enkele aanbieders die je zeker verder willen helpen met persoonlijk advies en die ook nog gunstige rente tarieven aanbieden op hun leningen zijn:

Wil je zelf op onderzoek uitgaan en je persoonlijk lening oversluiten kijk dan op onze pagina “Vergelijk persoonlijke leningen”.