Veel Nederlanders met financiële problemen

Dat de crisis zijn weerslag heeft gehad op de financiën van veel Nederlanders, dat kan niemand ontgaan zijn. Maar dat veel Nederlanders die in de financiële problemen zitten het opgebouwde spaargeld van hun kinderen hebben opgenomen, dat is toch wel heel ernstig.
Meer dan een miljoen Nederlandse huishoudens zitten momenteel zo diep in de financiële problemen, dat bezuinigen en besparen niet meer genoeg is om het hoofd boven water te houden. Maar het plunderen van het spaargeld van de kinderen (dat dus op naam van het kind staat) is wettelijk niet toegestaan. Hoe komen we het laatste stukje van de winter door, is wat veel mensen zich afvragen.

Besparen en bezuinigen werkt niet langer

De hele winter lang werden er constant tips gegeven over geld besparen en bezuinigen, tot irritatie van veel mensen in Nederland. Wanneer er geen geld meer binnenkomt dankzij een gedwongen ontslag, hoe redden we ons dan met besparen? Er loopt wel een sollicitatie, maar de nieuwe baan begint op zijn vroegst pas over vier weken. In veel gevallen is er een financiële injectie nodig alvorens er bespaard kan worden. Pas dan kan er verder gewerkt worden aan een nieuwe toekomst. De een miljoen huishoudens die in de financiële problemen zitten, hebben geen schuld van honderd euro. Er moet een betere oplossing komen voordat er verder gedacht kan worden.

financiele problemen

Schuldsanering door financiële problemen

Nu is de schuldsanering de minst vriendelijke oplossing, maar wel een laatst mogelijk redmiddel. Voordat het zover is, kan een persoonlijke lening in veel gevallen zorgen dat het tekort kan worden aangevuld. In ieder geval voor een tijdje tot er weer geld binnen komt. Veel mensen gebruiken de persoonlijke lening om openstaande schulden af te betalen. Zo wordt voorkomen dat de kosten niet verder oplopen en deze bedragen niet maandelijks hoger worden.
De ene schuld aflossen door een nieuwe aan te gaan, is niet altijd de beste oplossing. Wel als je tegelijkertijd de maandelijkse lasten verlaagd en dus iets aan de uitgaven doet. Vergelijk daarom persoonlijke leningen voordat u er een afsluit.
Op website van “Sloop de crisis” vindt u tips voor het verlagen van de maandelijkse lasten.