Sparen voor een nieuwe auto

Voor veel mensen is een auto onmisbaar. Maar het is ook een behoorlijke investering om een nieuwe, of tweedehandse auto aan te schaffen. U zou natuurlijk het geld voor de nieuwe auto kunnen lenen of u kunt de auto leasen. Dit kan een grote hap zijn in uw maandelijkse uitgaven. Om toch uit te komen met uw geld zou u kunnen sparen voor een nieuwe auto. U kunt zo een vast bedrag per maand opzij leggen om uiteindelijk uw auto te kopen en u krijgt daarbij ook nog rente op.

sparen voor een nieuwe auto

Spaarbedrag

Als eerst moet u een bedrag vastleggen hoeveel u wilt sparen om de auto te kunnen kopen. Aan de hand van dat bedrag bepaald u dan hoelang u van plan bent te sparen en hoeveel u maandelijks opzij kunt leggen. Een tip is om goed te kijken wat de huidige waarde is van de auto. Ook kunt u ervoor kiezen om extra geld, zoals bonussen of vakantietoelagen, op uw spaarrekening te laten storten, zodat u sneller uw doel kunt bereiken.

Een goede spaarrekening

Als u het maandelijks te sparen bedrag hebt berekend, is het tijd om te kijken naar uw spaarrekening. Als u al een spaarrekening hebt voor het behalen van een ander doel, is het aangeraden om een nieuwe te openen, zodat u een overzicht hebt op het bedrag dat u aan het sparen bent voor uw auto. Bekijkt u ook de mogelijkheid om vanuit uw girorekening automatisch geld te laten storten op uw spaarrekening. Hierdoor hoeft u niet steeds weer zelf het geld over te maken.

Kiest u vooral niet voor een deposito rekening, want hierop kunt u uw geld pas aan het eind van de looptijd opnemen, terwijl u dat bij een gewone spaarrekening wel kan. Daarnaast kunt u kijken wat de huidige inruilwaarde is van de auto als u deze op dit moment bezit. Dit kan u helpen om sneller bij het doel te komen om een nieuwe voertuig aan te schaffen. Ook de auto snel verkopen is een goede optie om er eerder te komen.

Onderhoudskosten

Als u uw auto uiteindelijk hebt gekocht is het toch verstandig om door te sparen voor een nieuwe auto in de toekomst, maar u zou ook kunnen sparen voor de onderhoudskosten van uw auto. Ook het geld dat u jaarlijks moet uitgeven aan verzekeringskosten en belasting zou u dan van uw spaarrekening kunnen halen, in plaats van het zelf te betalen vanuit uw salaris.

Sparen voor een nieuwe auto? Hou ook rekening met bijkomende kosten zoals verzekering en onderhoud!

Tot slot

Let u er bij het sparen op dat u een spaarrekening kiest met een stabiele hoge rente of goede voorwaarden. Blijft u ook doorsparen, ook al is de auto al gekocht. Zo kunt u misschien doorsparen voor een andere auto in de toekomst. Maar ook uw onderhoudskosten of kosten voor reparatie kunt u zo opsparen.

TOP 3: LENINGEN € 2.500 – 50.000

1


de nederlandse kredietmaatschappij logo

Lage rentes bij
grote budgetten

Rente vanaf 4,4%

2


gelshop logo

Leen met verstand,
met advies

Rente vanaf 4,5%

3


geld lenen a-krediet

Scherpe rente
Offerte binnen 24 uur

Rente vanaf 4,4%