Hoe werkt het lenen van geld via internet?

soorten leningen

Hoe werkt het lenen van geld via internet? Online geld lenen is eenvoudiger dan je denkt! Wanneer je even wat extra geld nodig hebt, is het lenen van geld via internet een eenvoudige keuze. Het is vaak sneller geregeld dan een lening bij je eigen bank. Bovendien rekent een online kredietverstrekker geen overheadkosten, waardoor het aangaan van een online lening ook nog eens goedkoper is.

Geld lenen via internet: wat zijn de mogelijkheden?

Je kunt via internet kiezen voor verschillende leenvormen. Voor wie even snel een klein bedrag nodig heeft en dit op korte termijn terug kan betalen, kan de minilening een goede optie zijn. Heb je een groter bedrag nodig en wil je de zekerheid van een vaste looptijd? Dan kun je beter kiezen voor een persoonlijke lening. Ben je op zoek naar een lening met meer flexibiliteit en wil je op langere termijn wat extra geld achter de hand hebben? Dan is een doorlopend krediet de beste optie.

Online een lening afsluiten

Online een lening afsluiten is heel eenvoudig. Wanneer je hebt besloten welke soort lening je af wilt sluiten, kun je het beste de verschillende aanbieders vergelijken. Het vergelijken van verschillende kredietverstrekkers kan zeker lonend zijn, op deze manier kun je besparen op de kosten van het afsluiten van een lening. Let echter niet alleen op de kosten, ook de voorwaarden die een kredietverstrekker stelt zijn belangrijk in je overweging. Lees dus altijd goed de voorwaarden door zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

TOP 3: LENINGEN € 2.500 – 50.000

1


de nederlandse kredietmaatschappij logo

Lage rentes bij
grote budgetten

Rente vanaf 4,4%

2


gelshop logo

Leen met verstand,
met advies

Rente vanaf 4,5%

3


geld lenen a-krediet

Scherpe rente
Offerte binnen 24 uur

Rente vanaf 4,4%


Hoe werkt online geld lenen?

Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor een bepaalde leenvorm en kredietverstrekker, is de aanvraag meestal eenvoudig geregeld. Zorg dat je je inkomensgegevens en informatie over je vaste lasten bij de hand hebt. De kredietverstrekker vraagt deze informatie om te bepalen of je kredietwaardig bent. De kredietverstrekker wil er immers zeker van zijn dat jij de lening ook volgens afspraak terug kunt betalen. Het is ook wettelijk bepaald dat jij aan bepaalde voorwaarden moet voldoen om een dergelijke lening af te kunnen sluiten. Op deze manier is het voor de kredietverstrekker aantrekkelijk om jou een lening te geven. Bovendien zijn jouw risico’s bij het afsluiten van een lening ook zo laag mogelijk.

Online geld lenen met een negatieve BKR codering

Geld lenen met een negatieve BKR codering kan lastig zijn. Toch zijn er mogelijkheden om (kleine) bedragen te lenen via internet bij kredietverstrekkers die geen kredietcheck uitvoeren. Zij hebben een eigen toetsingssysteem waarmee zij jouw kredietwaardigheid bepalen. Er wordt dan meestal alleen gekeken naar je inkomen en je vaste lasten. Een nadeel van een dergelijke lening is dat het rentepercentage vaak wat hoger ligt dan bij een reguliere lening. Bovendien kan je zo’n lening vaak alleen afsluiten wanneer er iemand voor jou garant wil staan.

Vergelijk persoonlijke leningen >>

Is online geld lenen veilig en verantwoord?

Online kredietverstrekkers moeten zich aan dezelfde wetten en regels houden als andere kredietverstrekkers. Online geld lenen is dus in principe even veilig als geld lenen bij een bank. Het is wel verstandig om de algemene voorwaarden van de online kredietverstrekker goed door te nemen zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Zo wil je er bijvoorbeeld niet nadien achter komen dat je koophuis als onderpand voor de lening dient terwijl dat niet jouw bedoeling is. Ook wanneer je niet aan je betaalverplichting kunt voldoen, is de kredietverstrekker aan wettelijke bepalingen gebonden. Laat je in ieder geval voor het afsluiten goed informeren.

Is online geld lenen verantwoord?

De vraag die je jezelf moet stellen is of geld lenen de beste optie is voor jouw persoonlijke situatie. Geld lenen kost altijd geld, dus het is goedkoper om ergens voor te sparen. Zeker wanneer het een luxe-uitgave betreft. Wanneer jouw financiële situatie het echter toelaat, is online geld lenen een makkelijke en veilige optie om op korte termijn over extra geld te beschikken. Vergelijk van tevoren de verschillende aanbieders zodat je niet te veel betaalt.