Autolening met slottermijn

Een autolening met slottermijn is een andere naam voor financial lease. Hierbij doe je een aanbetaling, je spreekt een rest-som of slottermijn af en voor het overblijvende deel betaal je aflossing en rente. Je betaalt dus ook rente over de slottermijn, maar dat wordt vaak vergeten door mensen. Het is dus belangrijk dat je hier aan denkt als je leningen vergelijken gaat!

Er zijn diverse opties om geld te lenen als je je auto wilt financieren, maar wat is voor jou het meest voordelig? Wil je in een keer je auto volledig financieren of kies je liever voor een autolening met slottermijn? Wat wil je per maand betalen?
Wil je nu eigenaar zijn van je auto of pas wanneer deze volledig is afbetaald? Want bij een autolening met slottermijn wordt je niet gelijk de eigenaar van de auto. Denk daar alvast over na, zodat je weet welke manier van lenen het beste bij je past als je je auto wilt financieren.
Vergelijk persoonlijke leningen >>

autolening met slottermijn

Autolening met slottermijn, een verstandige keuze?

Sommige mensen vragen zich af of het verstandig is om een autolening met slottermijn af te sluiten. Het venijn zit in de staart. De dag dat je de slottermijn moet betalen komt altijd ongelegen. Je bent geen volledige eigenaar. Pas als je de slottermijn hebt voldaan, wordt je de volledige eigenaar. Dus dat zou een reden kunnen zijn om te gaan twijfelen of dat je zo je autolening af moet sluiten. Steeds meer mensen willen geld lenen om een auto te kunnen financieren, daar is niets mis mee. Maar het is niet alleen belangrijk om te weten wat de kosten zijn. Maar ook de voor- en nadelen te kennen van een financial lease.

Wat zijn de alternatieven voor een autolening

Een persoonlijke lening of bijvoorbeeld een doorlopend krediet zijn goede alternatieven voor de autolening met slottermijn. Maar bij een doorlopend krediet bestaat de kans dat de auto al lang is afgeschreven maar de lening nog niet is afgelost.
Dat is dus een risico. Het is dan ook geen goed alternatief om daar voor te kiezen, maar het is wel een optie die je in je achterhoofd kunt houden.

Het beste kan er dan gekozen worden voor een persoonlijke lening. De persoonlijke lening kent een groot aantal voordelen. Om te beginnen geldt er bij deze manier van lenen een vaste looptijd. Je weet daardoor dus precies wanneer je de lening hebt afgelost. Daarna heb je dus ook geen extra kosten meer. Je betaalt bij een persoonlijke lening ook iedere maand een vast bedrag. Je weet daardoor precies waar je aan toe bent. De rente staat bij een persoonlijke lening ook vast en zal niet voor verrassingen zorgen.

Het geleende bedrag wordt meteen op je rekening gestort (in een keer). Bij de persoonlijke lening kun je de afgeloste bedragen niet meer opnieuw opnemen (wat bij een doorlopend krediet wel het geval is). Zo zie je maar dat een persoonlijke lening een betere optie is dan een autolening met slottermijn. Je weet waar je aan toe bent en dat weet je met de autolening met slottermijn niet. Je bent dan pas eigenaar van de auto als alles is afgelost.
En geloof me, die slottermijn komt altijd ongelegen. Kies daarom voor een persoonlijke lening in plaats van een autolening met slottermijn.
Vergelijk persoonlijke leningen >>

autolening met slottermijn