Geld lenen binnen de EU

Wil je geld lenen binnen de EU? Dan heb je verschillende mogelijkheden als je gaat kijken buiten de grens van Nederland en België. Geld lenen binnen Europa of geld lenen in het buitenland is nog nooit zo makkelijk geweest als nu. We leggen je in dit artikel uit wat de mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld geld te lenen in Duitsland en ook wordt geld lenen in België als Nederlander hier behandeld. Geld lenen binnen de EU is namelijk makkelijker dan je verwacht.

Update: Sinds medio 2017 is CrossLend tijdelijk gestopt met het aanbieden van persoonlijke leningen voor Nederland. Als alternatief is er onder andere Lender & Spender of kijk ook eens bij de gewone aanbieders van particuliere leningen.

Geld lenen binnen de EU

Woon je in Nederland of België en wil je geld lenen in het buitenland? Kijk dan eens naar Crosslend. Crosslend is een online platform waar je als Nederlander of Belg terecht kunt als je geld wilt lenen buiten je landsgrenzen. Crosslend heeft zijn eigen beoordelingssysteem ontwikkeld en kan geschikt zijn voor mensen die problemen hebben met het BKR.

geld lenen in het buitenland

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om in het buitenland geld te lenen. Waarschijnlijk heb je nog nooit van Crosslend gehoord en kan het interessant zijn voor jou. Op onze website vind je meer informatie over deze kredietverstrekker die geld lenen in het buitenland mogelijk maakt.

geld lenen binnen de Eu

Geld lenen in Duitsland

Binnen de EU is er vrij verkeer van geld. Veel mensen verwachten dan ook dat ze eenvoudig geld kunnen lenen in Duitsland. Maar het blijkt in de praktijk lastiger te zijn dan veel mensen denken. De meeste Duitse banken stellen namelijk als eis dat je een Duits woonadres moet hebben als je daar geld wil lenen. Als je in de grensstreek woont is dat dus geen probleem. Mocht je daar niet aan voldoen, kijk dan eens naar Crosslend om geld te lenen in Duitsland.

U vraagt zich misschien af waarom mensen geld zouden moeten lenen in Duitsland, maar dat komt omdat de banken daar niet verplicht zijn om een BKR toetsing te doen. De banken kijken er wel naar, maar hechten er minder waarde aan dan in Nederland.
Mensen die in het grensgebied wonen, willen vaak een hypotheeklening afsluiten in Duitsland. De rentetarieven in Duitsland liggen namelijk een stuk lager dan in Nederland. Houd er echter wel rekening mee dat de banken in Duitsland maar maximaal 80% van de woningwaarde zullen financieren. Je moet dus wel eigen geld inbrengen als je daar geld wil lenen voor de aankoop van je woning.

In België geld lenen als Nederlander

Mensen die in het grensgebied wonen, zullen vaker geld willen lenen in België dan in Nederland. Veel mensen willen proberen het BKR te omzeilen en vaak lukt dat ook, maar er zijn voorwaarden waar je je aan moet houden. Als je in Nederland geld gaat lenen, dan wordt dit geregistreerd bij het BKR. Een bank zal in Nederland niet zomaar geld aan je lenen en vraagt eerst de gegevens bij het BKR op. Als je in België geld wil lenen, dan zullen de banken informatie vragen over je gezinssituatie, je inkomen en je vaste lasten. Belgische banken kunnen bij het aanvragen van een lening vragen naar een Rijksregisternummer. Dit is vaak een verplichte invuloptie, ook moet je woonachtig in België zijn.

Geld lenen binnen de Europese Unie

Geld lenen binnen de Europese Unie is mogelijk, maar er zijn regels en voorwaarden. Bij de ene bank gaat het geld lenen in het buitenland gemakkelijker dan bij de andere bank. Vraag meerdere offertes aan en kijk naar meerdere banken.
Een goede optie voor geld lenen in het buitenland is dus Crosslend, een kredietverstrekker die grensoverschrijdend werkt. Geld lenen in het buitenland is dichterbij dan je denkt en kan zeker interessant zijn.