Een andere manier van het financieren van je huis – Persoonlijke lening

Bij verbouwen denken mensen al snel aan het afsluiten van een extra hypotheek, maar weinig mensen denken aan een persoonlijke lening. Terwijl dat vaak een veel betere optie is dan het ophogen van je eerste hypotheek of zelfs het afsluiten van een 2ehypotheek.

Een hogere rente

Een persoonlijke lening heeft vaak een wat hogere rente dan een hypotheek, maar in tegenstelling tot een hypotheek heeft het afsluiten van een persoonlijke lening wat voordelen. Zo betaal je geen eenmalige kosten voor een adviseur, notaris of taxatie. Op een looptijd van 10 jaar, dan daarmee een persoonlijke lening toch goedkoper zijn dan de hypotheek.

TOP 3: LENINGEN € 500 – 1.5.00

1

 

Ferratum minilening

Lage rentes
Kleine bedragen

Rente vanaf 13.99%

2

 

Santander logo

Leen met verstand,
tussen €1.500 tot €50.000

Rente vanaf 5,8%

3

 

geld lenen Lender Spender

Scherpe rente vanaf 5,15%
Offerte binnen 24 uur

tussen €5.000 en €25.000

Een klein rekenvoorbeeld

Stel je leent €15.000 voor de aanschaf van een zwembad. Om een 2ehypotheek af te kunnen sluiten zal je langs de notaris moeten. Deze kosten gemiddeld €1.200 en dan moet je mogelijk ook nog voor het adviesgesprek betalen. Daar komen dan nog de kosten voor taxatie bij, rentekosten en wat kleine dingetjes waarmee je al snel op een totale kostenpost zit van €2850. Bij een looptijd van 72 maanden bedragen de kosten voor een persoonlijke lening dan €2.004: een verschil van €845 met het afsluiten van een 2e hypotheek.

 

Maar let op! Geld lenen kost geld.

Mijnpersoonlijkelening kan geen individueel advies geven en het kan doet zijn dat bovenstaande rekenvoorbeeld voor jou persoonlijke situatie niet opgaat. Je moet altijd goed bereken van in jouw specifieke geval beter is!