5000 euro lenen met BKR codering

5000 euro lenen met BKR codering kan natuurlijk, mits je nog niet aan het maximale leenbedrag zit. Want als je een lening hebt lopen heb je automatisch een BKR codering. Geld lenen met een negatieve BKR codering is een ander verhaal. Ook hier zijn mogelijkheden maar wellicht niet voor een lening van €5000. Sinds de financiële crisis zijn er steeds meer partijen die diverse manieren van krediet verkrijgen aanbieden waarbij het geen probleem is dat je een BKR codering hebt. Verdiep je goed in de mogelijkheden, diverse aanbieders en de risico’s.

5000 euro lenen met BKR codering

Wanneer je 5000 euro wilt lenen terwijl je een BKR codering of registratie hebt moet je jezelf goed afvragen of je dit bedrag ook snel kunt terug betalen. Immers je hebt al een lening lopen bij een bank en een nieuwe lening afsluiten is niet altijd de oplossing. Daarnaast is het verstandig om vooraf goed te bepalen met welk doel je een bedrag van 5000 euro wilt lenen en welke risico’s je jezelf kan permitteren.
5000 euro lenen met bkr codering

5000 euro lenen voor een nieuwe auto

Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe auto, bijzondere sportfiets of recreatief bootje wilt kopen, kan het zijn dat je snel een bedrag van 5000 euro nodig hebt. Dergelijke aankopen zijn niet altijd een primaire noodzaak en daarom moet je je goed af te vragen of je de auto of fiets echt nodig hebt. Heb je de auto bijvoorbeeld nodig voor het werk, dan kan het slim zijn om deze met een lening te financieren. Je kan een auto financieren met:

 • Eigen spaargeld;
 • Een autolening; sommige aanbieders bieden een autolening aan zonder BKR check;
 • Private lease; ook wanneer het niet gaat om een auto van de zaak is het mogelijk om te kiezen voor leasen. Er zijn diverse partijen die dit aanbieden zonder BKR check.

5000 euro lenen voor een verbouwing

Een hypotheek afsluiten voor het kopen van een huis is een ingewikkelde berekening. De hoogte van de hypotheek wordt vaak slim bepaald, maar het drukt vaak wel een behoorlijk op de maandelijkse rekeningen. Wanneer je na een aantal jaar bedenkt dat het tijd is voor een verbouwing, kan het zijn dat je dit met jouw inkomsten en eigen hypotheek niet kan betalen. Wanneer je naast de hypotheek ook nog andere leningen hebt lopen, te zien in jouw BKR-registratie, dan is het dan vaak moeilijker om aan geld te komen voor een verbouwing. Een verbouwing financieren kan op diverse mogelijkheden:

 • Een extra lening bij de bank. Zoals een persoonlijke lening of een rekening courant krediet. Dit is echter niet mogelijk met een negatieve BKR codering.
 • Geld lenen met particulier geld; denk aan geld lenen van familie of via particuliere crowdfunding. Dit is mogelijk ook wanneer je een BKR codering hebt. De risico’s zijn vaak wel wat hoger.

5000 euro lenen voor het aflossen van schulden

Heb jij schulden en loop je achter met het aflossen van je rekeningen? En zou het handig zijn wanneer jij ineens 5000 euro kan lenen om je schulden af te lossen? Denk er goed over na of dit een slim idee is. Vaak brengt het je alleen maar verder in de schulden. Een aantal andere mogelijkheden om je schulden af te lossen zijn door creatief om te gaan met geld. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Bestaande leningen samenvoegen. Heb je al meerdere leningen? Probeer deze dan samen te voegen tot een lening bij de bank met een lagere rente. Hierdoor gaan je maandlasten omlaag en ben je sneller van je schuld af.
  Vergelijk persoonlijke leningen >>

 • Verkoop bezittingen op marktplaats;
 • Schrijf je in als ZZP’er en neem tijdelijk extra werk aan naast je huidige baan;
 • Leen geld van familie; zorg er wel voor dat je de voorwaarden, rente en aflossingsperiode goed vastlegt om onenigheid te voorkomen.

Als 5000 euro lenen met BKR codering niet mogelijk is, kijk dan eens naar een lager bedrag, zoals een minilening tot maximaal €1500. Vaak heb je dit binnen 24 uur op je rekening staan. Deze aanbieders van minileningen hebben hun eigen syteem en voeren vaak geen BKR check uit.
let op geld lenen kost geld