Hiervoor gebruikte Nederlanders hun persoonlijke lening in 2018

Hoewel de jaarwisseling nog even weg is, hebben we bij Mijnpersoonlijkelening alvast een onderzoekje gedaan naar waar wij Nederlanders in 2018 onze leningen voor hebben gebruikt. 

geld lenen van familie of vrienden

Volgens de laatste cijfers zijn er op dit moment bijna 8,9 miljoen Nederlanders met ten minste een lopende lening. Een groot deel hiervan heeft zelfs meerdere persoonlijke leningen lopen. Hierbij zijn ook de telefoonleningen meegenomen, aangezien dat tegenwoordig ook een BKR-registratie is.

Tip: Opzoek naar je eigen goedkoopste persoonlijke lening? Vergelijk de meest bekende aanbieders van persoonlijke leningen en bekijk welke het voordeligste aanbod heeft >>

Het grootste deel bestaat, niet geheel onverwacht, uit hypotheken. De overige leningen bestaan voornamelijk uit persoonlijke leningen. Hiervan is het grootste deel een zogenaamde lening op afbetaling. Dit is bijvoorbeeld de lening voor je telefoon, maar ook voor de aanschaf van je auto. Behalve voor een woning en een auto, lenen Nederlanders om hun huis energiezuiniger te maken. Dit deden in 2018m ongeveer 6% van de mensen. In aflopende volgorde kwamen daarna leningen om meubelen of televisies te kopen (6 en respectievelijk 5%), 3% van de mensen leende geld voor het aankomen van een motor, iets minder dan dat ging op aan mensen die het geld gebruikte om belastingen te kunnen betalen of op vakantie te gaan. En 0,5% van de mensen heeft een lening afgesloten om een groot feest te kunnen geven!