Persoonlijke lening afsluiten nu de rente nog laag staat?

Het zal voor niemand een verassing zijn dat de rente op dit moment historisch laag staat. Wanneer je een huidige persoonlijke lening hebt lopen kan het zijn dat je hier nog niet van profiteert. Door de lening over te sluiten kan je de rentelasten verlagen en sneller aflossen!

Rente bij het lenen van €15.000 over de tijd

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een persoonlijke lening op dit moment gemiddeld 7,7 procent rente betalen. Het merendeel van deze leningen is lang geleden al afgesloten, en vaak nog tegen een veel hoger tarief. In de afgelopen jaren is de rente fors gedaald. Net als bij de hypotheek kan je ook alle persoonlijkeleningen oversluiten. Waarom? Om minder te betalen en dus eerder van je lening verlost te zijn!

In de praktijk werkt het oversluiten van een persoonlijke lening als volgt; je gaat een nieuwe lening aan bij een aanbieder tegen gunstigere voorwaarde dan je huidige lening, bijvoorbeeld de top 3 hieronder, of kijk in de vergelijker. Met dit nieuwe geld betaal je de oude lening af. Zo beëindig je de oude lening en ga je een nieuwe aflosverplichting aan, maar deze keer tegen een lagere rente. 

“Wil je meer weten over het oversluiten van je lening? Wij hebben hier eerder al een artikel over geschreven. Deze kan je hier vinden.”

Lagere rente op je persoonlijke lening

Dankzij de economische groei bestaal je bij het afsluiten van een lening op dit moment een historisch lage rente. Op het moment van schrijven is een lening al mogelijk tegen een rente van net iets meer dan 4% bij … aanbieder. Een enorm verschil met de 7,7% die gemiddeld voor bestaande leningen betaald wordt. Overigens hangt de werkelijke besparing natuurlijk af van je persoonlijke situatie.

TOP 3: LENINGEN € 500 – 1.5.00

1

 

Ferratum minilening

Lage rentes
Kleine bedragen

Rente vanaf 13.99%

2

 

Santander logo

Leen met verstand,
tussen €1.500 tot €50.000

Rente vanaf 5,8%

3

 

geld lenen Lender Spender

Scherpe rente vanaf 5,15%
Offerte binnen 24 uur

tussen €5.000 en €25.000

Het oversluiten van een lening hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Het is allemaal via het internet te regelen en er komt nauwelijks papierwerk bij kijken. Zeker met de historisch lage rente kan dit je een aardige besparking opleveren! Maar let wel op of je geen boeterente moet betalen bij het aflossen van je huidige lening en of de besparing dan nog wel opweegt tegen de kosten. Informeer gewoon eens vrijblijvend bij de verschillende aanbieders. Levert het geen besparing op, dan weet je tenminste dat je nog goed zit met je huidige aanbieder! 

Voordelen persoonlijke lening Nadelen persoonlijke lening
Het bedrag staat in 1 keer op je rekening Het is niet mogelijk om het bedrag en de looptijd tussentijds aan te passen
De rente staat vast en veranderd niet door marktschommelingen Extra aflossen kan soms een boete opleveren
Je weet precies wanneer je klaar bent met afbetalen. Afgeloste bedragen neem je niet opnieuw op als je leendoel onverwacht duurder uitpakt
Rente is aftrekbaar onder voorwaarde