Geld lenen met Crowdfunding

Geld lenen met crowdfunding, wat is dat nu eigenlijk? Misschien heb je wel eens gehoord van Kickstarter, dat is ook een crowdfunding website, maar dan meer voor producten. Op dezelfde manier zijn er ook websites waar je kan geld lenen met crowdfunding.
Voordat je besluit om geld te lenen met crowdfunding ben je waarschijnlijk al op zoek gegaan naar de traditionele manier van geld lenen. Soms doen banken namelijk moeilijk als je geld wilt lenen, maar met crowdfunding bestaat er wel een kans dat jouw lening gefinancierd kan worden. Crowdfunding is aantrekkelijk voor iedereen.

Zelf investeren kan ook. De spaarrekening kent nu een erg lage rente en daarom is investeren vaak veel interessanter, vanwege het hogere rendement. Crowdfunding kan aantrekkelijk zijn voor particulieren en voor bedrijven. Als je kiest voor geld lenen met crowdfunding, dan kies je voor een aantrekkelijke en nieuwe manier van lenen of beleggen. Kijk hier voor voorbeelden

geld lenen met crowdfunding

Voordelen van geld lenen met crowdfunding

Het grootste voordeel als je kiest voor geld lenen met crowdfunding is, dat het volgens veel mensen veel gemakkelijker gaat dan wanneer je geld wilt lenen bij de bank. Het voordeel is dan ook bij geld lenen via crowdfunding dat het geld rechtstreeks afkomstig is van particulieren. De regels die daarbij horen zijn vaak minder streng dan bij de traditionele bank.

Voor veel startende ondernemers is crowdfunding zeker interessant als bedrijfsfinanciering. De banken geven vaak aan dat ze een groot risico lopen en weigeren het bedrijfskrediet. Maar door middel van crowdfunding kan een starter vaak toch beginnen met een eigen bedrijf. Je moet natuurlijk wel een goed verhaal hebben want anders lukt crowdfunding ook niet.

De groei van innovatie producten, diensten en processen wordt gestimuleerd doordat de startende bedrijven sneller aan geld kunnen komen. Je zou crowdfunding kunnen zien als social media. Door middel van het geld lenen en het uitlenen van geld wordt crowdfunding socialer. Als we kijken naar het huidige financiële systeem dan wantrouwen veel mensen elkaar en dat is bij crowdfunding veel minder. Er zijn namelijk verschillende crowdfunding platformen en daardoor krijgen bedrijven de mogelijkheid om verhalen te plaatsen, een profiel van de eigenaar weer te geven en ze kunnen redenen aangeven voor de lening. Beleggers kunnen zich dan eerst inlezen en dan beslissen of ze een project wel of niet willen steunen met crowdfunding.
Voorbeelden van crowdfunding websites zijn Crosslend en Lendico.


Wallpaper GIF-Banner Verhuizen Deel 1 728x90

Nadelen crowdfunding

Net als voordelen zitten er ook nadelen aan crowdfunding. Zo ben je altijd afhankelijk van anderen. Vinden ze jouw project interessant genoeg en willen ze je daar geld in investeren? Dit kan een risico zijn, maar wanneer je open en eerlijk bent over wie je bent, wat je wilt doen en wat de opties zullen zijn, dan zullen veel mensen toch wel nieuwsgierig zijn. Maar het hangt ook echt af van wat je wilt gaan doen met je project.

Ga je geld lenen met crowdfunding?

Als je een goed idee hebt om een project te starten, dan kun je het zelf eens proberen via crowdfunding. Zo zijn er al mensen geweest die hun nieuwe badkamer gefinancierd hebben middels crowdfunding bij Lendico. Je kan altijd later nog kijken of dat banken jou een lening willen verstrekken wanneer geld lenen met crowdfunding niet lukt.
Maar geld lenen via crowdfunding is erg populair en voor particulieren en bedrijven iedere keer weer het proberen waard. Als jij geld wilt lenen kun je het ook proberen en ontdekken wat jouw voordelen zijn. Kom er nu achter wie jouw project interessant vindt, zorg voor een duidelijke omschrijving zodat mensen kunnen zien wie ze via crowdfunding gaan steunen.Lendico Investor