Een lening van elf miljard voor Oekraïne, Nederland is boos

Vandaag 5 maart 2014 werd er bekend gemaakt dat de Europese Unie een bedrag van elf miljard euro vrijmaakt om te lenen aan het noodlijdende Oekraïne. De verslechterende situatie daar heeft ervoor gezorgd dat de Europese Unie zich gedwongen voelt om te helpen. Dat ook Mark Rutte hierin heeft toegestemd, zal hem niet door iedereen in dank af worden genomen. Met een demonstratie gepland voor vrijdag en een debat later vandaag, lijkt de situatie in Nederland immers niet heel veel beter. Hoewel het besluit al vast staat en de premier alleen nog op zijn vingers getikt zal kunnen worden, lijkt het tijd voor de Nederlanders om in te grijpen.

Steeds meer verschillende leningen

Met de huidige situatie groeien de schulden al snel boven de hoofden van de meeste Nederlanders. Het niet op tijd betalen levert vaak hoge rentepercentages en bedragen voor aanmaningen op. In veel gevallen heeft men al verschillende leningen lopen en een extra lening afsluiten is haast niet meer mogelijk. De elf miljard naar Oekraïne kan dan wrang lijken, maar wellicht is het beter om de oplossing in een andere hoek te zoeken.

oekraine geld lenen

Oversluiten van leningen

Vaak kan er wel wat bespaard worden links of rechts. In veel gevallen is het ook mogelijk om te kiezen voor oversluiten van uw de verschillende leningen naar een nieuwe lening bij een kredietverstrekker met betere voorwaarden en lagere kosten.
Over het algemeen wordt het rentebedrag maandelijks hierdoor juist lager en kan er opnieuw onderhandeld worden over de aflossing.

Bij een persoonlijke lening werkt dit al snel in het voordeel van de consument. Hij krijgt direct een veel beter overzicht van zijn schulden. Met één kredietverstrekker staan immers alle leningen op dezelfde plaats en met een beter overzicht. U kunt dan beter inschatten wat er nog mogelijk is en geld besparen. Zo is kopen op afbetaling funest voor uw budget en vaak veel te duur. Door al uw leningen te combineren in een persoonlijke lening bij een kredietverstrekker bent u altijd beter af. Dit wordt ook wel oversluiten van leningen genoemd.