Particulier geld lenen

Wil je als particulier geld lenen? Dan is het handig om te weten wat de mogelijkheden zijn. Misschien wil je liever geen geld lenen bij een bank of een andere officiële instantie. Het kan zijn dat ze je geen geld lenen, maar het kan ook je eigen keuze zijn. Je zou dan kunnen denken aan particulier geld lenen zonder BKR toetsing. Als je namelijk geld gaat lenen van een particulier dan heb je natuurlijk niets te maken met het BKR. In dit artikel kun je lezen welke andere opties je hebt naast geld lenen van familie of vrienden.

Als je een lening wordt aangeboden door een particulier kan dat erg gunstig zijn. Er wordt namelijk niet gekeken of je ook nog andere leningen hebt openstaan, wat een bank wel doet. Dus er wordt geen BKR registratie opgevraagd.

Een klein bedrag lenen

Als je een rekening moet betalen en je salaris is nog niet gestort dan kan het soms handig zijn om een kleine lening af te sluiten om toch even vooruit te kunnen. Het zijn vaak mensen die kleine bedragen willen lenen en dan naar familie of vrienden stappen. Je kunt bij familie geld lenen zonder dat je rente hoeft te betalen.

particulier geld lenen

Het kan een moeilijke stap zijn, omdat je familie en vrienden liever geen geld wil vragen. Toch is het soms beter om geld bij vrienden en familie te lenen, zeker als het om kleine leningen gaat. Dit wordt ook wel particulier geld lenen genoemd. Maak goede afspraken over de terugbetaling en houd je daaraan om de goede relatie niet op het spel te zetten.

Particulier geld lenen bij bekenden

Particulier geld lenen bij bekenden kan soms gunstig uitpakken. Je kunt dan namelijk een klein bedrag lenen en vervolgens ben je vrij om zelf te bepalen wat je met het geld gaat doen. Zo kan je het geld nodig hebben om de koelkast te vervangen, de wasmachine laten repareren of een rekening betalen.
Er zijn veel redenen te bedenken waarom je geld moet lenen. Maar als particulier geld lenen is het handig dat je van tevoren gaat bekijken wat de opties zijn. Zo kan je dus bij vrienden en familie geld lenen, maar wat dacht je van marktplaats. Dit klinkt vreemd, maar hier zijn ook mensen die je geld aanbieden dat je kunt lenen. Een kleine lening afsluiten kan dan online en dan betaal je daar rente over. Maar let daar goed mee op, je hebt geen idee met wie je te maken hebt.

Andere opties om te lenen van particulieren

Er zijn zelfs forums die over geld lenen gaan. Je kunt daar bekijken welke andere mogelijkheden je hebt.
Er zijn ook mensen die via zogenaamde crowd funding sites geld gaan lenen. Een goed voorbeeld hiervan is Lendico. Een online platform waar vraag en aanbod samen komen en waar je geld kunt lenen van particulieren. Je kunt hier dus ook weer zonder BKR toetsing terecht voor grotere bedragen.

Ook op onze website vind je voldoende mogelijkheden om geld te lenen bij de minder bekende banken en geldverstrekkers. Om een klein bedrag lenen kan goed bij Ferratum en Geldshop. Wil je meer weten kijk dan eens op deze pagina waar we leningen vergelijken.

Kleine lening afsluiten

Soms heb je onverwacht geld nodig en wil je graag particulier geld lenen. Maar let er dan goed op waar je geld gaat lenen en ga alleen een kleine lening afsluiten wanneer het ook echt kan. Zorg dat je je afspraken na kunt komen en leen nooit meer dan je terug kunt betalen. Geld lenen kan geld kosten, dit kan bij een kleine lening ook het geval zijn.

Wanneer je toch kiest om bij vrienden en familie geld te lenen, kun je het voordeel hebben dat je geen kosten hoeft te betalen in de vorm van rente. Vaak willen ze het je tijdelijk voorschieten en dan kost het je dus niets. Het klinkt aantrekkelijk, maar zorg wel dat je het geld op tijd terug gaat betalen. Je wil namelijk niet dat de vriendschap die je samen hebt door financiële problemen stuk gaat. Let daarom bij particulier geld lenen goed op wat je gaat doen en zorg dat je je afspraken na komt.

let op geld lenen kost geld