Creditcard aanvragen met negatieve BKR? 3 handige tips

Een creditcard is handig om op vakantie mee te betalen of als je vaak online aankopen doet, maar een reguliere creditcard aanvragen met negatieve BKR-registratie is heel lastig. Waarom? Met een creditcard gebeurt het betalen pas achteraf. Als je betaalt met een creditcard, dan heb je dus in feite telkens een kleine lening uitstaan. Daar is niets mis mee, maar als je een negatieve BKR-registratie hebt, dan is het vaak niet mogelijk om een nieuwe lening af te sluiten, dus ook niet in de vorm van een creditcard. Gelukkig zijn er toch een paar opties om ook met een negatieve BKR een creditcard actie aan te vragen, of een ander soort lening af te sluiten.

Tips: Creditcard aanvragen met negatieve BKR

Optie 1: Negatieve registratie ongedaan maken

Het mooiste is natuurlijk als je helemaal van je negatieve BKR-registratie af zou kunnen komen. Als je niet zeker weet waarom je die registratie hebt, dan kun je het beste beginnen met dat uit te zoeken. Je kunt via een bank inzage aanvragen in je BKR-gegevens. Van de bank ontvang je dan een overzicht waarin je schulden vermeld staan en welke schuld ervoor heeft gezorgd dat er een negatieve registratie is ontstaan.
Creditcard aanvragen met negatieve BKR

Wat te doen bij onterechte en terechte registratie?

In sommige gevallen blijkt de registratie onterecht te zijn. Dat is natuurlijk vervelend, maar betekent ook dat het probleem te verhelpen is. Neem contact op met het bedrijf dat je heeft aangemeld en vraag dat bedrijf om de fout recht te zetten. Als je wel echt een schuld hebt, probeer dan een betalingsregeling te treffen, waarbij ze de registratie opheffen. Lukt dit allemaal niet, dan zijn er nog twee andere opties.

Optie 2: Prepaid creditcard

De prepaid creditcard is nog niet zo bekend, maar wordt wel steeds populairder. In principe heb je met een prepaid card dezelfde voordelen als met de normale creditcards, maar in plaats van achteraf te betalen stort je vooraf geld op jouw kaart. Omdat je op deze manier geen lening afsluit wordt er ook geen BKR-toetsing uitgevoerd. Voor jou is het ook heel prettig dat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan als de rekening op de mat valt: je kunt namelijk niet meer van je kaart afschrijven dan je hebt gestort.

Soorten prepaid creditcards

Er bestaan drie typen prepaid cards, namelijk de gewone prepaid kaart, een virtuele creditcard en een tijdelijke creditcard. Bij alle drie stort je vooraf geld. Een virtuele kaart is, zoals de naam al doet vermoeden, geen fysieke kaart maar alleen een nummer. Je krijgt alleen gegevens om online te kunnen betalen. In een winkel betalen kan dus niet. Het handige is dat je een virtuele kaart direct kunt gebruiken na aanvraag. Bij een tijdelijke creditcard krijg je wel een echte (tijdelijke) kaart, waarop een bedrag wordt gestort.

Optie 3: Creditcards zonder toetsing bij het BKR

Sommige partijen die creditcards verstrekken kiezen ervoor om geen BKR-toetsing te laten doen. Daar staat vaak wel tegenover dat de rente en overige kosten voor de card hoger zijn dan bij een partij die wel een check doet. Bij dit soort kredietverstrekkers kun je dus echter wel gewoon een creditcard aanvragen met negatieve BKR.