Lenen zonder bank

Geldproblemen kunnen voor flinke hoofdpijn zorgen. Er komen een hoop onzekerheden bij kijken: kan ik wel blijven wonen waar ik nu woon? Hoe ga ik het redden deze maand? Kan ik óóit wel een auto kopen? Om het leven iets makkelijker te maken kan het nodig zijn om een lening af te sluiten. Het nadeel van leningen, is dat het geld kost. Voor mensen die al eens moeite hebben gehad met het afbetalen van een lening, is het lastig om een nieuwe lening af te sluiten. Meestal gaat geld lenen via de bank en die controleert of je al eerder boetes en niet goed afbetaalde leningen hebt gehad. Wanneer je op de zwarte lijst staat, of negatief geregistreerd staat bij het BKR, is je enige optie geld lenen zonder bank.

Geld lenen zonder bank is de nieuwste trend

Gelukkig is het mogelijk om te lenen zonder bank! Dit wordt steeds populairder, omdat het afbetalen van een lening veel stress met zich mee kan brengen, zeker wanneer de schuldeisers bij je aankloppen.
Een veel voorkomende optie o aan geld te komen is geld lenen van bekenden, vrienden en familie. Hierbij heb je geen last van rentebedragen, schuldeisers en registraties rondom je lening, maar let op!
particulier geld lenen zonder bank
Onderhands lenen kan relaties kapot maken. Zeker wanneer je merkt dat het niet lukt om de lening terug te betalen, kan een vriendschap breken. Bij een privé lening zonder bank is het daarom belangrijk om duidelijke afspraken te maken en het op tijd door te geven als jij je hier niet aan kan houden. Bespreek eventuele leenrente, een aflostermijn en overleg wat jullie gaan doen wanneer de lening niet op tijd wordt terugbetaald. Transparantie is belangrijk wanneer je een vriendschap waardeert, en deze niet wil breken op geldzaken.

Geld lenen zonder bank door crowdfunding

Een wat alternatievere manier van onofficieel lenen is door middel van crowdfunding. Je opent een crowdfunding campagne en deelt deze op Social Media met je kennissen, vrienden en familie. Die worden dan vrijwillig investeerders en samen betaalt iedereen mee aan jouw nieuwe project. Natuurlijk moet je iets tegenover elke donatie stellen, een gunst of product leveren voor iedere investeerder.

Particulier geld lenen zonder bank

Het is vrijwel onmogelijk om van een particulier te lenen zonder BKR-toetsing en tussenkomst van een bank. Let daarom ook goed op wanneer iemand zich voordoet als een particulier die dit wél met jou aan kan gaan.
Sluit de lening niet af wanneer:

  • je inkomsten afkomstig zijn van studiefinanciering,
  • uitkering of een zelfstandige onderneming
  • als je het niet binnen 30 dagen kan terug betalen,
  • wanneer je de afgelopen 5 jaar een faillissement hebt gehad,
  • als je een tijdelijke arbeidsovereenkomst fase A hebt,
  • of simpelweg wanneer de particulier niet aan kan tonen professioneel en betrouwbaar te zijn.

Minilening zonder bank

Een andere optie om wél geld te kunnen lenen zonder bank, kan bij Ferratum of Saldodipje. Daar kan je online een kleine lening afsluiten tot €1500, die je binnen maximaal zestig dagen terug betaalt. Er komt geen BKR controle bij kijken en de lening is heel snel afgesloten.
Voordat je een lening afsluit, is het belangrijk om alle opties goed te overwegen. Vergelijk de voorwaarden en ga na of je te maken hebt met een betrouwbare partij. Lenen zonder bank is mogelijk, maar niet altijd even makkelijk.